![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
~vinius-chwilowo |
no, to super. nie wiemy czym się narazili, ale mi to wygląda na poważny argument - sądzicie, że jezeli wytoczę CD-projektowi sprawe o to, ze zmienili zawartość pakietu, a nie było informacji, ze możliwe sa jego zmiany, to wygram sprawę w sądzie?
|
||
~Tristan- |
~UT-przelotem napisał:
> CDProjektu przede wszystkim. Narazili się Ubi, to
> zostali przesunięci w hierarchii priorytetów w
> dół, a my na tym cierpimy. Niestety, nie wolno mi
> powiedzieć niczego więcej.
>
>
>
No własnie cos nie chiało mi sie wierzyc że to wina Ubi. Przeciez sam Fabrice mówił na początku, że w Polsce premiera Heroes V ma sie się odbyc równo ze swiatową.
|
||
^Nicolai |
Świetnie CDP naraził się Ubi'emu i my na tym tracimy. Może przez tą Edycję Kolekcjonerską, ale to było już dawno. Musiało to być jednak coś poważnego. A tak się cieszyłem, że o nas nie zapomniano. A tutaj co? Przez głupotę naszego dystrybutora będziemy musieli czekać. Myślałem, że kiepski dubbing (głównie dobór postaci) wystarczy. Się CDP nie popisało, Ubi wobec polskich fanów miał szczere intencje, a CDP jak zwykle zawalił sprawę.
|
||
^Nayan |
Aj... to teraz przestaję narzekać na Ubi i zaczynam na CDProject :zmiesz3: Pięknie, jak zwykle na szarym końcu... a przecież mamy Jaskinię :smut3:
|
||
~Pirvian |
Powiem wam tak.Nie przejmujcie sie.Jak powiedzial poprzednik mamy Jaskinie:D.Mam nadzieje ze zobaczymy za niedlugo na rynku HOMM V.rzymajcie kciuki.A CDP smierdzi!!UBI i NIVAL rulezzz :rad2:
|
||
~vinius-chwilowo |
no i co z tego? mamy premierę niemal miesiąc później przez kilku... ekhm.. niezbyt mądrych ludzi, jak mniemam, a wy mówicie, że "mamy jaskinię".
|
||
~Filipeck |
"Lepsza Brama"... phi... co to ma byc ^^^ Mam umiejętność "Lepszej Bramy"? Nie rosmieszajcie mnie... nei mogli napisać "Zaawansowany Przywoływanie" ? Tylko jakaś "Brama"? Umiem lepiej pisaći umiem "Lepiej Bramić" OMG... Trzymajcie mnie...
|
||
X-OE |
Tymczasem z wolna pietrzy sie fala "problemow z demo" :smiech2: na oficjalnym (HoMM V Community Tech Help).
Rownie naiwne liczyc na to, ze do tego nie dojdzie, jednakze gra nie ujrzala jeszcze pólek, wiec bawi mnie co niektorych tupet (i odpowiedz znorka w jednym z topikow :D)
|
||
~vinius-chwilowo |
no usper, teraz nie dość, że bez homm4, soundtracków, innych bajerów, z przesunięta premierą to jeszcze [b]bez edytora map!!![/b] kochamy Was (alleluja)...
|
||
Krewal14 |
Bez edytora map?? Chyba zwariowali!! Jak kto?? Przecież to była jedna z najlepszysch rzeczy w heroes...mogłeś sam coś zrobić, a teraz pozostanie wątła liczba map...:zmiesz2:
|
||
^Nicolai |
Tragedia-nie ma EM! Ma wyjść w patchu we wakacje, ciekawe czy będzie chociaż dobry. Co do Lepszych Bram: Świetna nazwa umiejętności. Umiem lepiej bramać. Trochę e... dziwne. Dobrze, że nie dali
tak: Zwykła Brama-Brama Chicquita. :smiech1: .
Powinno to być tak: Przyzywanie-Wielkie Przywanie (ew. Przywoływanie)
|
||
X-OE |
Edytor map bedzie i owszem dostepny - do pobrania, prawdopodobnie zamkniety w patch'u.
Wraz z dodatkiem do H5, ergo za czas pewien, ma takze wyjsc RMG :)
|
||
~Tristan- |
Fajnie....Rosjanie mają premierę 19 maja.....a my dopiero w czerwcu. dziękuje cdp .
|
||
Tajemniczy_Pedro |
Tak się zastanawiam, czy by się nie wycofać z zamówienia...
|
||
~Filipeck |
A mialem zamawiac w pre-orderze, mimo tego, ze nie mam co marzyc zeby to wlaczac na moim komputerze. Rodzice wybili mi to z glowy, ide im kupic czekolade. Mozna by dac nauczke CDP jezeli wszyscy wycofali by zamowienie -.-' moze zaczeli by sie zastanawiac...
|
||
^Pavciooo |
"lepsza brama" :szok3: :smiech2:
A trzeci poziom jak nazwą? "najlepsz brama"? A może "Super brama"???
Tak naprawdę, to żadne polskie słowo tutaj nie pasuje. Przywoływanie już jest zajęte.
Powinni to poprostu nazwać "ulepszony Gate'ing", czasem trzeba używać zapożyczeń...
|
||
~vinius-chwilowo |
a czego odpowiednik nie pasuje? może "wrota"? albo "piekielne wrota"?
|
||
^Nicolai |
^Pavciooo napisał/a:
> "lepsza brama" :szok3: :smiech2:
> Tak naprawdę, to żadne polskie słowo tutaj nie
> pasuje. Przywoływanie już jest zajęte.
Jakby się postarać napewno coś znalazłoby się. Przywoływanie jest zajęte to można dać:
Przyzywanie, Wzywanie, Wezwanie, Nawoływanie, ew. Przywoływanie Demonów, Zew Piekieł
Wrota może pasują, ale to nie jest nazwa umiejętności. Możnaby Gating nazwać Przywoływaniem (itd.) z Wrót.
|
||
^Nayan |
Jestem do bólu tolerancyjną osobą ale teraz to zazroszczę Rosji :zmiesz5: 8 czerwca daleko przed nami... A co do "Lepszej Bramy"... to już naprawdę zamiast bramy dać Wrota... wrotowanie :rad3: Istne Pandemonium :zmiesz4:
Możeby dwa słowa - Wrota Piekieł? Sprowadzanie? Wrotacja? :smiech3:
Dobrze, że nie darzę Inferno głębokim uczuciem.
|
||
X-OE |
Znowu powracaja przerazy i inne cuda :) Tlumaczenie tak komiczne, ze poczatkowo w ogole nie zalapalem, iz macie na mysli "Gating". Na litosc Odyna, w jakiej kondycji umyslowej byl tlumacz, ktoremu to strzelilo do glowy. A moze wyszedl na piwo i rzucil to na pastwe babelfish'a - na to bowiem wyglada. Brama -> Lepsza Brama -> Brama Wypas :smiech5:
Po jaka anielke silic sie na doslowne tlumaczenie idiomów, skoro wystarczy uzyc krzty wyobrazni; Infernalny Portal, Wrota Piekiel jak wyzej, itd.
|