Logo  
Historia TFJ
Tymczasowe Forum Jaskini Behemota działało od sierpnia 2005 roku do czerwca 2006 roku, jako zastępcze forum podczas problemów hostingowych Jaskini.

Wróć do Jaskini Behemota

Witaj na Tymczasowym Forum Jaskini Behemota!
Tymczasowe forum Jaskini » Heroes V - Marmurowa Wyrocznia » newsy o h5

Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 843 wiadomości na 43 stronach [ <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >>> ]
^vinius
1. RE: newsy o h5
2006-05-06 09:59:25
chamstwo.
^Puzon_351
2. RE: newsy o h5
2006-05-06 10:48:08
Szczerze mówiąc wiedziałem, że coś podobnego musi sie stać... Nie wiem jak u innych, ale u mnie H5 i tak jest do odłożenia na półkę. Wychodzi na to, że po raz wtóry będę wracał do H3... [b]Według mnie[/b] w takich grach jak Heroes producenci nie powinni kłaść aż tak dużego nacisku na grafikę. Owszem, powinna być, ale priorytetem winny być rozwiązania taktyczne...Rozumiem, że dzisiejszy świat gier nie jako wymaga rozbudowanej grafy...dla mnie to nie wszystko...Zdaję mi się, że H5 stanie się następną grą, od których teraz półki w sklepach się uginają...tak nie powinno być. Po tych wszystkich obietnicach ze strony ubi myślałem, że wreszcie otrzymam grę godną H3...Ale jak zobaczyłem, co oni wyprawiają to...ehhh brak słów. Oczywiście zobaczę ją w pełnej wersji, być może się mylę(chciałbym bardzo!) Zobaczymy;)
^Nayan
3. RE: newsy o h5
2006-05-06 11:38:12
Przyłączam się do żałoby. Byle bez dalszych opóźnień :pff4: (Odnośnie HoMM5^): Osobiście gra wydaje mi się naprawde dobra! Trzeba w końcu uświadomić sobie, że Ubi nie robiło HoMM3 tylko nową grę. Trzeba (o zgrozo :smut2:) TYLKO poczekać na wydanie. PS Ciekawe ile nowych chętnych na pre-order angielskiej wersji CDProjekt teraz zbierze? Tylko tam w ofercie termin nie uległ zmianie...
^vinius
4. RE: newsy o h5
2006-05-06 11:39:59
dajcie spokój. jak wyszło homm3, to wszyscy się grafiką zachwycali, bo była miłym dodatkiem do gry. czy grafika jest najważniejsza w H5 nie możemy stwierdzić, dopóki nie zagramy w p0ełną wersję. narazie możemy ją podziwiać - i dobrze. system walki na duelu się nie kończy. pożyjemy, zobaczymy. każda następna część heroes'ów była wielkim krokiem w stosunku do poprzedniczki, również graficznym.
^Puzon_351
5. RE: newsy o h5
2006-05-06 14:24:55
Ależ vinius rozumiem...nie twierdze, że takiej grafiki nie powinno być ale najważniejszą rzeczą nie powinna być grafa w takiej grze jaką jest Heroes. Przynajmniej wg mnie.
~ledi
6. RE: newsy o h5
2006-05-06 15:01:00
heh a heroes juz dzisiaj sie pojawil w sieci do sciagnicia...... a tak serio to mi sie nie psieszy wolalbym poczekac zeby grac dlugie lata jak w h3 grafika zeczywiscie jest ladniutka a walki moga byc ale jakos te z heroesa 3 byly lepiej rozwiazane no ale czkam na pelna wersje piatki i.... 6tą czesc bo nzajac Ubi pewnie za 2 lata lub wczesniej wyjdzie nowa gdyz oni go nie beda wydawac co 5 lta jak 3do:) ale ciesze sie i tak ze heroesa kupilo ubi a nie ea bo pewnei heroes dolaczyl by od grona fif i nfsow i haryy portierow czyli stalby sie zwykla masowka dla kazdego a co jest dla kazdego to jest do niczego.
~Pirvian
7. RE: newsy o h5
2006-05-06 17:26:02
Dawno tu nie zagladalem, ale jak tak patrze to mi sie odechciewa.Caly czas narzekacie na ta 5.Obojetnie czy to byla beta czy alpha czy demo.Poczekajmy na pelna wersje.Zdaje mi sie ze nie wiemy wszystkiego, a od dema do pelnej daleko.Moga byc jakies zmiany.Po pelnej beda robic dodatek(moze juz robia).Mi sie 3 spodobala jak w nia 1 raz zagralem.Jak wyszla 4 to 3 mi sie znudzila.Nie ejstem zwolennikiem 3 ale 5 mi sie bardzo podoba.Bylem betatesterem od 2 podejscia.W becie tylko te enty byly lepsze no i inkwizytorzy.Tutaj troche kicha z tymi jednostkami oraz z tym tlumaczeniem(sukkubus-co za ochydna nazwa).Polskie demo nie wyszlo najlepiej w porownaniu z angielska.Te multi to wogole.Lcze sie i mnie wywala z bledem do windy.Ale coz....takie CD PROJEKT.Coz zrobic;d.Nie mam wiekszych zastrzezen do homm 5 procz niektorych jednostek i nazewnictwa.Dubbing wyszedl nawet prawidlowo.Moglo byc lepiej.Ogolnie wkurza mnie tylko ze narzekaja wsyzscy.Od produkcji do wydania gry:/.
X-OE
8. RE: newsy o h5
2006-05-06 18:55:15
Byc moze narzekanie wpisane jest w polska mentalnosc :) Ale powazniej, temat byl juz przezuwany na rozmaitych forach wielokrotnie. Napisalem onegdaj :) pol-zartem o H3, ze "to se ne vrati", majac na mysli cos wiecej niz gre sama w sobie. Oczywiscie moge pisac tylko o sobie i za siebie, i wlasnie jak dla mnie nie ma mowy o tym, zeby jakakolwiek nowa gra, niewazne jak dopracowana i udoskonalona pod kazdym jej aspektem, dostarczyla mi tyle wrazen i nieprzespanych nocy co [b]HoMM 2[/b] - to jest zwyczajnie nieodtwarzalne. Czy to zasluga swietnosci czy ponadczasowosci H2? Poniekad, acz mierzac H2 dzisiejsza miara jest to gra ledwie grywalna. Ale to rowniez tamte czasy, zachwyt czyms nowym, nienasycony glód :) Nie wymagam od H5, aby bylo... "lepsze" z tej prostej przyczyny, ze "lepsze" musialoby spelniac pewne kryteria, które nie maja juz dzis - znowu podkreslam, jak dla mnie - racji bytu. Kult jest kultem. To moze tak, czy H5 jest godnym nastepca serii... Z tego co widzialem dotychczas, de facto z demo (o beta-puszach szkoda mowic, bo blizej im bylo do alfy) niewatpliwie tak.
^Nicolai
9. RE: newsy o h5
2006-05-07 15:06:18
Heroesy V nie muszą być wielką grą ponadczasową, w którą będziemy grać przez kilka lat. Teraz takie jest trudno zrobić. Ma ona być godną następczynią H3 i H2. Edit: Pojawiły się komiksy, które tłumaczą historię Ashan (po angielsku): [url]http://www.mightandmagic.com/us/images/Comics/pg_1_homm.jpg[/url] [url]http://www.mightandmagic.com/us/images/Comics/pg_2_homm.jpg[/url]
Krewal14
10. RE: newsy o h5
2006-05-08 14:52:20
hahah ja tu czytam te posty i mnei na smiech bierze:smiech4: powaznie ale niech sie niket nie obraza przypadkiem dokladnei uwazam jka ktorys z kolei przedmowca ze zamiast stac sie z grafika i tego typu powini postawic na taktyczne rozwiazania, nowe jednostki budowle i kilka nowych opcji, ewentualnei lekie zmiany graficzne bo po co zmieniac to co dobre!! PO-CO?? wlaśnei to pownino byc tak jak heroes IV tylko ze z tym klimatem heroesa III powini to zostawic inawet z ta grafika mysle ze by sie nei poplakali wszyscy... jak by grafiki nei poprawili troche:rad2: A co do tego ze ubisoft przejol, to byl blad bo jak sam ktos powiedzial zaraz bedzie heroes VI gra starci wlasnei na tej niepowtarzalnosci i stanie sie jak wielokrotnei odgrzewany kotlet na widok ktorego wszystkim chce sie zygac... no coz..njalepiej to niewyglda:pff5: [b]/Tarnum ...błagam, zanim coś napiszesz to przepuść to przez jakąś korektę -.-'[/b] [b]/Val Gaav Ja będę taki miły i nawet podam Ci link do darmowego pobrania openoffice : [url]http://www.ux.pl/openoffice/?page=download[/url] .... i oczywiście dołączam się do prośby Tarnuma :)[/b]
^Nayan
11. RE: newsy o h5
2006-05-08 16:18:07
Wydaje mi się, że grafika w HoMM4 była gorsza, i to znacznie gorsza od 3. Nie wyglądała jak heroesowa. Natomiast teraz, choć w 3d - owszem! Ubi akurat grafika wyszła nieźle w mojej opinii* i taktyka też się rozwinęła! Co prawda pole bitwy powinno się zwiększyć o jakieś 2-3 hexy na długość, ale co tam. Mamy inicjatywę, różne specjalności bohatera (patrz Elemental Chains itp), zmodyfikowane czary, i MNÓSTWO umiejętności jednostek. Zanim zaczniemy obwiniać HoMM5 o zarzucenie "taktyczności" pograjmy w nie trochę... np. z pół roku :rad2: *No, Entów nie liczymy :zmiesz5:
X-OE
12. RE: newsy o h5
2006-05-08 20:02:15
Krewal14 napisał/a: > hahah ja tu czytam te posty i mnei na smiech > bierze:smiech4: > > powaznie ale niech sie niket nie obraza > przypadkiem > > dokladnei uwazam jka ktorys z kolei przedmowca ze > zamiast stac sie z grafika i tego typu powini > postawic na taktyczne rozwiazania, nowe > jednostki budowle i kilka nowych opcji, > ewentualnei lekie zmiany graficzne > > bo po co zmieniac to co dobre!! PO-CO?? > > wlaśnei to pownino byc tak jak heroes IV tylko ze > z tym klimatem heroesa III powini to zostawic > inawet z ta grafika mysle ze by sie nei poplakali > wszyscy... jak by grafiki nei poprawili > troche:rad2: > A co do tego ze ubisoft przejol, to byl blad bo > jak sam ktos powiedzial zaraz bedzie heroes VI > gra starci wlasnei na tej niepowtarzalnosci i > stanie sie jak wielokrotnei odgrzewany kotlet na > widok ktorego wszystkim chce sie zygac... no > coz..njalepiej to niewyglda:pff5: > Wybacz, ale z której strony bym tego nie czytal dostrzegam jakis blad logiczny. No bo, ze gra Ci sie nie podoba - jest Oll Korrect - o gustach sie... rzecz jasna. Wyglad szaty graficznej jest Ci raczej obojetny - tymbardziej zrozumiale i na pewno nie jestes w tym odosobniony. Jak jednak pogodzic "postawic na taktyczne rozwiazania, nowe jednostki budowle i kilka nowych opcji" z "po co zmieniac to co dobre!! PO-CO??" oraz "wlaśnie to pownino [[u]Twoim zdaniem[/u]] byc tak jak heroes IV tylko ze z tym klimatem heroesa III" ? Co w zwiazku z tym nalezaloby zmienic, badz czego nie zmieniac ? :)
~darooos
13. RE: newsy o h5
2006-05-09 20:10:00
lkudziee !! swiat idzie do przodu grafika tez 95% graczy bedzie zadowolonych z tego ze w kze jest ladna graficzka a 5% to wiecznie niezadowoleni polacy( a przynajmniej ich duza czesc) ktorych kompy zatrzymaly sie na heroesie 5 i narzekaja na grafike bo im gra nie chodzi:) moim zdaniem ubi naleza sie duze brawa za to ze w tej grze oprocz pieknej grafiki jest zachowany klimat heroesa i gra sie przyjemnie, a rozwiazania taktyczne... no cuz nie ma przciez gry idealnej a przeciez nie wszystkie zmiany sie udaja , jednak ubi i tak dalo rade z heroes 5!
~Pirvian
14. RE: newsy o h5
2006-05-09 23:21:38
Darooos popieram.HOMM 5 jest jak na razie full wypas.Klimacik heroesa jest.Kompozytorzy ułożyli świetną ścieżkę dźwiękową(nie ma już tej głupiej muzy podczas bitwy z bety).A co do moich zastrzeżeń to tylko enty(łącznie z upg)i klerycy(po co ten chełm?najlepszy był chyba w alpha łącznie z tą siłą).A tak wogóle gra jest naprawde fajna.Przyjemnie sie pyka, są nowe rozwiązania.Jednym słowem UBI łącznie z Nivalem spisali się na medal.Na koniec słowo podsumowujące-Gitara:D
SirLuq
15. RE: newsy o h5
2006-05-10 10:55:36
Heroes V wycieklo :smiech2: :smiech3:
~Tristan-
16. RE: newsy o h5
2006-05-10 12:57:25
SirLuq napisał/a: > Heroes V wycieklo :smiech2: :smiech3: No racja i do tego 7 dni przed swiatową premierą i miesiąc przed polską... Najgorsze w tym jest ze Ci którzy zamówili polską wersję dostaną grę miesiąc po tym jak bedą mieli ją piraci :placz1: ( i do tego za darmo )
~vinius-chwilowo
17. RE: newsy o h5
2006-05-10 13:49:32
ja tyz zamówiłem, zwykle nie złorzeczę, a to co teraz powiem, zabrzmi głupio i niemoralnie, ale: dobrze tak polskiemu cd-projektowi. w reszcie krajów premiera zaraz, więc piraci nie zyskają, a u nas przesunęli premierę - i dobrze im tak. dlaczego? dodają [b]dużo[/b] mniej, niz w krajach innych, a premiera niemalże miesiąc pójźniej. nie życz bliźniemu co tobie niemiłę... co mnie tam - niech tracą!
^Nicolai
18. RE: newsy o h5
2006-05-10 14:08:04
Niestety Ubi nie przeiwdziało, że piraci z Polski (a jest niestety dużo) mogą dużo zyskać przez opóźnienie premiery w Polsce. Będą oni nielegalnie rozprowadzać wersje angielskie przez co Ubi może dużo stracić. Na dodatek HV wyciekło już przez napewno się nie wzbogacą.
~acha12345
19. RE: newsy o h5
2006-05-10 14:08:11
ale to nie jest wina cd projektu że jest opóźnienie tylko ubi że u nas będzie później
~UT-przelotem
20. RE: newsy o h5
2006-05-10 14:34:34
~acha12345 napisał/a: > ale to nie jest wina cd projektu że jest > opóźnienie tylko ubi że u nas będzie później CDProjektu przede wszystkim. Narazili się Ubi, to zostali przesunięci w hierarchii priorytetów w dół, a my na tym cierpimy. Niestety, nie wolno mi powiedzieć niczego więcej.