![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
^Puzon_351 |
nie licz licza tylko licz cebera :) tez sobie ogladnelm i przypomnialem ze w poprzednich filmikach tak samo jest ta "krew" sie pojawia w kazdym momencie jak ktos kogos rabnie czyli nalezy to potraktowac jako blad ubi ?
|
||
^Huksi |
Wydaje mi się, że ta krew, będzie się pojawiać zawsze - czy atakujemy lisza czy gryfa. Wątpie by ubi wprowadzało do każdej jednostki inne efekty.
|
||
^Puzon_351 |
Mi sie tam podoba :)
|
||
~boko |
tu jest watek o tym na oficjalnym forum
[url]http://forums.ubi.com/groupee/forums/a/tpc/f/1851065692/m/2171065843/p/1[/url]
|
||
^Huksi |
Hey. Przegłądałem oficjalne forum HV i zobaczyłem, żetoczy się tam żarliwa dyskusja na temat zamku natury. Forumowicze cały czas obmyślają jednostki do tego zamku, fabułe, magie ....
|
||
^haku |
w takim razie mamy miasto heven, necropolis, inferno, natury oraz to w jaskini... a pamiętacie te pierwsze concept arty było tam misto na rzece coś jak zapora czy tama no i twórcy twierdzą, że w dodatku ma być kolejne
|
||
^Puzon_351 |
zapomniales jeszcze o "academy" gdzies na forum ubi przeczytalem ze pierwsze informacje na temat stworow beda podane w przyszlym tygodniu (czyli tym co bedzie ) ale nie wiem czy temu kolesiowi mozna ufac co to powiedzial. A jezeli chodzi o ten zamek bedzie chyba Lochami albo cos Loch-podobne :)
|
||
^haku |
może wię academy to te miasto na rzece a wspomniałeś o podaniu stworów-ale do jakiego miasta :zmiesz4:
|
||
^Puzon_351 |
Stwory z academy
|
||
~Baron. |
No slysze ze maja byc dodatkowe 4 miasta czyli razem 10.To by uratowalo gre choc bez rewelacji bo w III bylo 9...Trzeba po prostu wywierac presje na ich forum macierzystym...To bedzie wiecej imi wiecej tym lepiej...Tak samo z ulepszeniami wystarczy w kazdym miescie po 4 jednostki podstawowe i 4 ulepszone z tego 7 do wyboru z tym ze produkcja podstawowych byla BY WIEKSZA NIZ mozliwosci ulepszen to by pozwololo uzywac nieulepszonych do konca gry a nawet miec jednostki nieulepszone ale za to z dwu miast...
No i jacys durnie domagaja sie na forum producenta krwi...Co za matoly ograniczone bez wyobrazni...Chcieli by z tego zrobic zwykla rabanine dla holoty...Dno...
|
||
^val-gaav |
~Baron. napisał/a:
> razem 10.To by uratowalo gre choc bez rewelacji
> bo w III bylo 9...Trzeba po prostu wywierac
> presje na ich forum macierzystym...To bedzie
> wiecej imi wiecej tym lepiej...
Nie liczy się ilość tylko jakość ... W orginale h3 było 8 miast .... Po pewnym czasie okazało się , że przynajmniej 1 z tych miast jest za słabe by stanąć w równej walce przeciwko innym ..... Jeszcze inne miasto okazało się zbyt silne ....
Mówię tu o Necropolis i Inferno ... :)
Pozostało więc 6 miast (a i tu Fortress i Tower zdaniem wielu osób pozostawia wiel do życzenia)
Mamy więc 4 miasta :(
Zmierzam do tego , że jeżeli te sześć miast w h5 ma większą szansę być dobrymi dopracowanymi, z głebszą historią , z dobrze rozplanowanymi plusami i minusami ... Robiąc mniej miast Nival/ubi poświęci każdemu z nich więcej czasu ...
IMO w grze liczy się grywalność (jakość) a nie ilość zamków ... Oczywiście dwa zamki to by było za mało ... ale 6 to jak dla mnie w sam raz !
PS Liczba miast została już dawno ustalona na 6 ... i teraz już się tego nie zmieni ... Podejrzewam ,że w pierwszym dodatku do gry zobaczymy 1 lub dwa nowe miasta ...
|
||
~Baron. |
Sam sobie zaprzeczasz mowiac ze 2 bylo by za malo a przeciez podobno liczy sie jakosc?to wystarczy moze 1 a super zaplanowany co?A mowiac powaznie PODSTAWA GRY SA ZAMKI I STWORY...IM WIECEJ ZAMKOW I STWOROW TYM LEPSZA PODSTAWA...Im mniej zamkow tym szybciej sie nudza.6 zamkow oznacza ze W KAZDEJ GRZE WYSTAPIA TE SAME ZAMKI bo w herosach 6 zamkow na plansze to minimum.A najciekawsze sa te plansze gdzie jest po kilkanascie...Powtarzajace sie zamki powoduja ze po kilkunastu grach znasz je na pamiec a po dwudziestu kilku gra zwyczajnie sie nudzi...Co do Necropolis ze jest slabe no a tak sie sklada,ze ja tym zamkiem wygrywam...Bo w tym rzecz aby znalezc rozwiaznie...Nalezy po prostu zdobyc drugi zamek i pomieszac jednostki i tyle...
Co do dopracowania to sprawa JEST DZIECINNIE PROSTA .Wystarczy zbilansowac opunkty ataku i obrony a wiec gdy pikinierzy maja 10 +10=20 i przyrasta ich 14 czyli 280 to skoro szkielety maja 5+5=10 czyli powinno ich przyrastac 28 prawda?I winny byc 2 razy tansze...Dziecinnie proste prawda?Zaden problem ...
Ale nie gadajmy tu tylko na forum producenta ja gdzies nie moge sie zalogowac...
|
||
^Huksi |
Ja zgadzam z val-gavem - 6 zamków to dobra ilość. Liczy się jakość, nie ilość. Równie dobrze mogli by zrobić 100 zamków z beznadziejnymi grafikami, prostacką fabułą i z nudnymi jednostkami. Wtedy to na pewno nieprędko byśmy się znudzili ... :smiech2:
Po za tym przecież planują dodatek, więc pewnie będzie 6 w podstawie i 2 w dodatku(ach).
|
||
^Puzon_351 |
No dobra ale nie rozumiecie ze przez rodzi sie kaska poniewaz na poczatku bedzie 6 miast a jak wydadza kikla dodatkow i bedzie jeszcze kilka to wtedy (jesli gra sie spodoba graczom) to beda kupywac dodataki ?? czyz nie tak a zatem idzie wiecej kaski :D
|
||
^Puzon_351 |
A co do Nekropolii to nie zgadzam sie. Nekropolia to bardzo dobry zamek jesli ma sie w tysiacach koscieje najlepsza jednostke 6poziomu-wladcy mroku i do tego tamike(specjalnosc wladcy mroku) plus Alpy ktore tak naprawde sa besztane przez nie ktorych "pseudograczy" potrafia wiele narobic licze tez nie sa najgorsze sa np. lepsze od kaplanuow z Zamku takze nie widze powodow zeby uznac Nekropolie za najslabszy zamek lub jeden ze slabszych zeklbym nawet ze plasuje sie na gorze
|
||
^Huksi |
Puzon, przecież zawsze chodzi o kase. Najbardziej to widać na HIV (te karty w chipsach..), ale chyba nie ma takiej gry w której oprócz pasji (czasami nawet bez niej) w gre wchodzi kasa.
|
||
^Puzon_351 |
No wlasnie o tym mowie a ludzie sie zala :) nie wiadomo dlczego 6 miast to dobra liczba jak na rozpoznanie sie z gra a potem bedzie ich wiecej :)
|
||
^val-gaav |
@Baron:
Bynajmniej ja widzę różnicę pomiędzy sześcioma zamkami a dwoma .... Widze , że ty za to jej nie zauważasz ...
Co do nekropoli określę się dokładniej
Nekropolia była za silna {tak silna że jest zabroniona na mp}
Inferno za słabe ...
jasne już ?
Co do twojego balansu z przeliczaniem hp to się nie zgadzam ... To nie jest taki proste kiedy dochodzą do tego specjalne zdolności zamków w stylu nekromancja czy diplomacy ... Poza tym każda jednostka ma też swoje zdolności specjalne ...
Każdy zamek jest też inny ... Przykładowo stronghold stawia behemuty w 2 dniu gry jak ma sprzyjające warunki (a zawsze w pierwszym tygodniu) .. A smoków nie postawisz w pierwszym tygodniu bo z mage guild nie zdążysz ...
|
||
~siny |
popieram przedmowce:
w h3 byly defakto 4 zamki, pozostale byly niedopracowane
-necro za silne (necromancy)
-conflux za silne (fenixy)
-tower za drogi (nie tylko tytani)
-inferno za slaby (slabe podstawowe jednostki, slaby 7 lvl)
-fortress za slaby (oprocz tazara i dragon fly hives nic nie ma do zaoferowania)
i jak bylo z h3, pomimo malej liczby grywalnych zamkow przez bite 5 lat gra cieszy sie niemala popularnoscia, tak wiec jesli w h5 bedzie 6 naprawde dobrze zbanalsowanych zamkow + jakies neutralne jednostki to bedzie lepiej niz dobrze, a poza tym trudno sie dziwic ze autorzy chca zarabiac pieniadze na kolejnych dodatkach, a najprostszym sposobem jest doklejenie paru miast/bohaterow/kampanii
|
||
~siny |
i panowie nie mylmy slowa balans i bilans, bo w binalsie liczby musza sie rownac a w balansie zupelnie o co innego chodzi
|