Logo  
Historia TFJ
Tymczasowe Forum Jaskini Behemota działało od sierpnia 2005 roku do czerwca 2006 roku, jako zastępcze forum podczas problemów hostingowych Jaskini.

Wróć do Jaskini Behemota

Witaj na Tymczasowym Forum Jaskini Behemota!
Tymczasowe forum Jaskini » Heroes V - Marmurowa Wyrocznia » newsy o h5

Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 843 wiadomości na 43 stronach [ <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >>> ]
~Gren
1. RE: newsy o h5
2005-12-05 12:01:27
Przeczytałem najnowszą recenzję H5 - premiera ma być w lutym - być może CD chodzi o wersje PL.
~Avonu_de_Odihs
2. RE: newsy o h5
2005-12-05 14:16:25
Na razie wiadomo tylko tyle, że przybliżony czas wydania to 28 lutego (info na Celestial Heavens), zaś wg. CDP to "od marca". Aha, cena w przedsprzedaży wynosi 20$, czyli jest szansa na mniej niż 100zł za H5.
^Nicolai
3. RE: newsy o h5
2005-12-05 14:58:34
Ach, ten CDProjekt. Miała polska premiera przebiegać równocześnie ze światową, a tu tym leniom się nie chce. To już nie pierwszy taki raz. Np. GTA, ani razu po polsku nie wyszło, bo im się nie chce! Wstyd!
~Avonu_de_Odihs
4. RE: newsy o h5
2005-12-06 13:06:08
Nie wiem, czy się nie chce - CDP (tak jak inni dystrybutorzy) ma zazwyczaj ustalony dzień w tygodniu wydania gier. Mozliwe, że np. 28 lutego to poniedziałek, a CDP wyda grę np. w czwartek. A poza tym nie wiadomo oficjalnie nic o opóźnieniach (betatesty powinny się juz skończyć, a nadal nie ma 4 fazy bety). Więc termin 28 lutego również może być nieprawdziwy. Przy okazji Nival zaprezentował na swojej stronie nadesłane prace dotyczące konkursuna rysunek z H5. [url]http://www.nival.com/homm5_ru/contest/all/[/url] Komu zaś nie podobają się jednostki z Dungeon powinien zajrzeć tutaj: [url]http://www.nival.com/contests/heroes1/art394.jpg[/url]
^val-gaav
5. RE: newsy o h5
2005-12-09 17:35:37
[url=http://www.heroesofmightandmagic.com/heroes5/estrin_q_and_a.shtml]Pod tym linkiem[/url] znajdziecie trochę nowych informacji o h5 ... Dokładniej rzecz biorąc są to Q&A z forum Nival . Przytocze tylko jedno z ważniejszych pytań : [i]"Q. BOBsoft: Will we see the demo before the new year? Will we see the open beta before the new year? A. Dmitry Estrin: Again, no comment." [/i]
^Culek
6. RE: newsy o h5
2005-12-09 22:28:15
Przydało by się spolszczenie tego tekstu. Z anglika nie jestem najlepszy a translatory strasznie przekształcają zdania. Pozdro
^Nicolai
7. RE: newsy o h5
2005-12-12 16:21:00
Jeśli ktoś się zastanawiał jak wygląda Sylvan to zapraszam: http://img235.imageshack.us/my.php?image=sylu5xq.png
~Avonu_de_Odihs
8. RE: newsy o h5
2005-12-16 13:15:41
Jeśli kogoś to interesuje, CD Projekt podał nową informację o H5: Sugerowana cena wydawcy: 99,90 zł
^Sefirot
9. RE: newsy o h5
2005-12-16 14:30:42
... a także okładkę [img=http://www.gram.pl/upl/katalog/w3/20051216142148368a.jpg][/img] i opis Dostępna w sprzedaży: [b]od marca 2006[/b] Sugerowana cena wydawcy: [b]99,90 zł[/b] Gatunek: strategia / turowa / fantasy Wersja językowa: w całości po polsku Nośnik i ilość: CD, brak danych o liczbie płyt Wydanie / seria: edycja premierowa Opis i cechy:Heroes of Might and Magic to kultowa seria gier komputerowych - legenda, która na zawsze zmieniła oblicze strategii turowych. Do dziś powstały cztery części oraz wiele oficjalnych, a jeszcze więcej fanowskich dodatków. Mało który tytuł był tak często naśladowany przez twórców gier. Jak mało, który okazała się jednak bezkonkurencyjny w swoim gatunku. W świecie dark fantasy, zwanym Ashan, co pewien czas dochodzi do specyficznego układu gwiazd, kiedy słabnie pikielna bariera powstrzymująca demony przed zniszczeniem świata. Tym razem, przebiegły Kha-Beleth, władca demonów planuje nadejście Mrocznego Mesjasza, który umożliwi siłom Zła ponowne władanie nad światem. HoMM to niezwykłe połączenie elementów RPG, dzięki obecności bohaterów przemierzających rozległe krainy pełne magii i miecza, oraz strategii ekonomicznej (zarządzanie zamkiem) i wojennej (bitewy z udziałem wielu jednostek). Stworzeniem Heroes of Might and Magic V zajęli się specjaliści w branży, twórcy tak znakomitych strategii turowych jak Etherlords i Silent Storm, rosyjska firma Nival Interactive. HoMM5 czerpie inspirację przede wszystkim z trzeciej części gry, przez wielu uważanej za najlepszą. Rosjanie stworzyli bogaty, trójwymiarowy świat i usprawnili niemal każdy element gry w oparciu o opinie graczy. Niezwykła dbałość o detale graficzne. Dzięki użyciu zmodyfikowanego silnika Silent Storm widać nawet falowanie trawy! 5 trybów gry wieloosobowej (!) i kampanie dla pojedynczego gracza liczące ok. 30 misji. 6 grywalnych armii, w każdej 7 typów jednostek, które ewoluują w czasie gry. Możliwość wybory między walką turową i w czasie rzeczywistym. Wpływ bohatera na przebieg bitwy dzięki unikalnym zdolnościom i czarom (łącznie ponad 40 zaklęć). Wiele rodzajów bohaterów, którzy mogą awansować na kolejne poziomy dzięki zdobywanemu doświadczeniu i artefaktom. Tylko bohaterowie mogą prowadzić armie po świecie gry. Poprawiony, prosty i czytelny interfejs. Powrót do wielu sprawdzonych rozwiązań, m.in. tygodniowego cyklu rozgrywki. Pełna, polska wersja językowa [b]przy współudziale gwiazd kina![/b] Wymagania sprzętowe:brak danych
^val-gaav
10. RE: newsy o h5
2005-12-16 15:36:07
>Pełna, polska wersja językowa przy współudziale gwiazd kina! Powiem krótko :( :( :( ... Chciałem jeszcze podać jednego linka : [url=http://www.gram.pl/forum_post.asp?tid=2431&tpage=1]link[/url] Jest to temat na forum cd-projektu w którym pada wiele odpowiedzi na pytania fanów... Między innymi możemy się dowiedzieć , że będzie wydanie CD jak i DVD oraz , że będzię edycja kolekcjonerska (droższa niż 99zl ale za to z bajerkami)...
^Sefirot
11. RE: newsy o h5
2005-12-16 15:58:04
Hmm... Piszą że na początku tygodnia podadzą jakieś nowe informacje... o zawartości pudełka. :D
^Puzon_351
12. RE: newsy o h5
2005-12-16 16:36:18
"Pełna, polska wersja językowa przy współudziale gwiazd kina!" Do tego akurat mam mieszane uczucia, oczywiście nie uważam, że bedzie źle ale.... no własnie :) Na tej stronce, którą podał val-gaav nawet padło takie swierdzienie, a więc nie jestem sam :P Oto ono: "Gwiazdy Kina"? byle tylko głosy było odpowiednio dobrane do postaci bo będzie kicha, w stylu: mroczny charakter mówiący jakimś piszczącym głosikiem". Zgadzam się z tym kolesiem (maniekk) ale pożyjemy zobaczymy ! Mam nadzieje, że bedzie dobrze. Edit: O Sefirot pisza o tobie na celestialheavens ! Arek_Z :D
^haku
13. RE: newsy o h5
2005-12-16 20:02:50
heh puzon rozumie twoje obawy o te "gwiazdy" szczegolnie teraz gdy w Polsce za gwiade uwarza sie dode czy mandaryne :zmiesz4:
^Sefirot
14. RE: newsy o h5
2005-12-16 20:56:43
Oh, miło wiedzieć, że znalazłem się na Celestialu :) Co do "aktorów", wyobraźcie sobie - rozpoczynacie kampanię, a tu Mandaryna: "HOPA! Jesteście za*ebiści!!!!!" z głośników :smiech3:
Tarnum_IJB
15. RE: newsy o h5
2005-12-16 22:53:47
Chyba bym umarł na zawał :smiech2: A co do ceny: 99zł? Spodziewałem się że co najmniej 130 będzie kosztować...
^Nicolai
16. RE: newsy o h5
2005-12-17 08:22:39
Mnie jak większość Was zaciekawiło któż ma być tymi "Gwiazdami Kina". No bo kto? Cezary Pazura? Mandaryna? Chyba nie Katarzyna Figura. Ech... będzie ciężko. Ja jedynie z Gwiazd widziałbym tam Piotra Fronczewskiego. A zresztą jak ze Shrekiem i Iniemacnymi się udało to z Hirkiem może też się udać!
^Puzon_351
17. RE: newsy o h5
2005-12-17 11:16:49
Jak dla mnie to nie muszą być "Gwiazdy Kina". Mogą to być "zwykli" ludzie, którzy posiadają pasujący głos do tego heroesowatego klimatu :) Obojętnie kto, aby tylko było..... nie wiem jak to powiedzieć ... hmm... klimatycznie :P
^val-gaav
18. RE: newsy o h5
2005-12-17 13:22:57
Cóż ja tam nadal pamiętam nieudany dubbing do h4 ... Ludzie tam było tylko parę mówionych tekstów do intra kampani a dobrani lektorzy recytowali tak ,że czułem jakby mi ktoś gwoździa w plecy wbijał. W h5 ma być nieco inaczej . Same misje będą przerywane scenkami w czasie rzeczywistym... Więc zapewne każdy główny heros z kampani będzie miał swojego "aktora" Jedyną grą w którą grałem i miała ona dobrą profesjonalną wersję językową był "Baldurs Gate " Jeśli tak zrobią h5 to kto wie może przekonam się do polskiej wersji. Inna sprawa , że samo tłumaczenie jednostek , dwellingów często źle na mnie działa (Psiarnia z h4 , Krzyżowcy , Tower=Forteca a Fortress=Cytadela ..itp)
~val-gaav-ijb
19. RE: newsy o h5
2005-12-18 13:48:37
Podobno w najnowszym cd-action (13 numer zdaje się) jest 6 stronnicowa recenzja h5 ... Cóż jak dorwę pisemko w swoje łapki napiszę cos więcej :) ... Albo może ktoś mnie wcześniej uprzedzi ???
^Sefirot
20. RE: newsy o h5
2005-12-18 14:42:06
Znaczy w tym aktualnym, teraz sprzedawanym? Jak tak to z miejsca lecę do kiosku...