![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
~Gren |
Przeczytałem najnowszą recenzję H5 - premiera ma być w lutym - być może CD chodzi o wersje PL.
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Na razie wiadomo tylko tyle, że przybliżony czas wydania to 28 lutego (info na Celestial Heavens), zaś wg. CDP to "od marca".
Aha, cena w przedsprzedaży wynosi 20$, czyli jest szansa na mniej niż 100zł za H5.
|
||
^Nicolai |
Ach, ten CDProjekt. Miała polska premiera przebiegać równocześnie ze światową, a tu tym leniom się nie chce. To już nie pierwszy taki raz. Np. GTA, ani razu po polsku nie wyszło, bo im się nie chce! Wstyd!
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Nie wiem, czy się nie chce - CDP (tak jak inni dystrybutorzy) ma zazwyczaj ustalony dzień w tygodniu wydania gier.
Mozliwe, że np. 28 lutego to poniedziałek, a CDP wyda grę np. w czwartek.
A poza tym nie wiadomo oficjalnie nic o opóźnieniach (betatesty powinny się juz skończyć, a nadal nie ma 4 fazy bety). Więc termin 28 lutego również może być nieprawdziwy.
Przy okazji Nival zaprezentował na swojej stronie nadesłane prace dotyczące konkursuna rysunek z H5.
[url]http://www.nival.com/homm5_ru/contest/all/[/url]
Komu zaś nie podobają się jednostki z Dungeon powinien zajrzeć tutaj:
[url]http://www.nival.com/contests/heroes1/art394.jpg[/url]
|
||
^val-gaav |
[url=http://www.heroesofmightandmagic.com/heroes5/estrin_q_and_a.shtml]Pod tym linkiem[/url] znajdziecie trochę nowych informacji o h5 ... Dokładniej rzecz biorąc są to Q&A z forum Nival .
Przytocze tylko jedno z ważniejszych pytań :
[i]"Q. BOBsoft: Will we see the demo before the new year? Will we see the open beta before the new year?
A. Dmitry Estrin: Again, no comment."
[/i]
|
||
^Culek |
Przydało by się spolszczenie tego tekstu. Z anglika nie jestem najlepszy a translatory strasznie przekształcają zdania. Pozdro
|
||
^Nicolai |
Jeśli ktoś się zastanawiał jak wygląda Sylvan to zapraszam:
http://img235.imageshack.us/my.php?image=sylu5xq.png
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Jeśli kogoś to interesuje, CD Projekt podał nową informację o H5:
Sugerowana cena wydawcy: 99,90 zł
|
||
^Sefirot |
... a także okładkę [img=http://www.gram.pl/upl/katalog/w3/20051216142148368a.jpg][/img] i opis
Dostępna w sprzedaży: [b]od marca 2006[/b]
Sugerowana cena wydawcy: [b]99,90 zł[/b]
Gatunek: strategia / turowa / fantasy
Wersja językowa: w całości po polsku
Nośnik i ilość: CD, brak danych o liczbie płyt
Wydanie / seria: edycja premierowa
Opis i cechy:Heroes of Might and Magic to kultowa seria gier komputerowych - legenda, która na zawsze zmieniła oblicze strategii turowych. Do dziś powstały cztery części oraz wiele oficjalnych, a jeszcze więcej fanowskich dodatków. Mało który tytuł był tak często naśladowany przez twórców gier. Jak mało, który okazała się jednak bezkonkurencyjny w swoim gatunku. W świecie dark fantasy, zwanym Ashan, co pewien czas dochodzi do specyficznego układu gwiazd, kiedy słabnie pikielna bariera powstrzymująca demony przed zniszczeniem świata. Tym razem, przebiegły Kha-Beleth, władca demonów planuje nadejście Mrocznego Mesjasza, który umożliwi siłom Zła ponowne władanie nad światem. HoMM to niezwykłe połączenie elementów RPG, dzięki obecności bohaterów przemierzających rozległe krainy pełne magii i miecza, oraz strategii ekonomicznej (zarządzanie zamkiem) i wojennej (bitewy z udziałem wielu jednostek). Stworzeniem Heroes of Might and Magic V zajęli się specjaliści w branży, twórcy tak znakomitych strategii turowych jak Etherlords i Silent Storm, rosyjska firma Nival Interactive. HoMM5 czerpie inspirację przede wszystkim z trzeciej części gry, przez wielu uważanej za najlepszą. Rosjanie stworzyli bogaty, trójwymiarowy świat i usprawnili niemal każdy element gry w oparciu o opinie graczy.
Niezwykła dbałość o detale graficzne. Dzięki użyciu zmodyfikowanego silnika Silent Storm widać nawet falowanie trawy!
5 trybów gry wieloosobowej (!) i kampanie dla pojedynczego gracza liczące ok. 30 misji.
6 grywalnych armii, w każdej 7 typów jednostek, które ewoluują w czasie gry.
Możliwość wybory między walką turową i w czasie rzeczywistym. Wpływ bohatera na przebieg bitwy dzięki unikalnym zdolnościom i czarom (łącznie ponad 40 zaklęć).
Wiele rodzajów bohaterów, którzy mogą awansować na kolejne poziomy dzięki zdobywanemu doświadczeniu i artefaktom. Tylko bohaterowie mogą prowadzić armie po świecie gry.
Poprawiony, prosty i czytelny interfejs.
Powrót do wielu sprawdzonych rozwiązań, m.in. tygodniowego cyklu rozgrywki.
Pełna, polska wersja językowa [b]przy współudziale gwiazd kina![/b]
Wymagania sprzętowe:brak danych
|
||
^val-gaav |
>Pełna, polska wersja językowa przy współudziale gwiazd kina!
Powiem krótko :( :( :( ...
Chciałem jeszcze podać jednego linka :
[url=http://www.gram.pl/forum_post.asp?tid=2431&tpage=1]link[/url]
Jest to temat na forum cd-projektu w którym pada wiele odpowiedzi na pytania fanów... Między innymi możemy się dowiedzieć , że będzie wydanie CD jak i DVD oraz , że będzię edycja kolekcjonerska (droższa niż 99zl ale za to z bajerkami)...
|
||
^Sefirot |
Hmm... Piszą że na początku tygodnia podadzą jakieś nowe informacje... o zawartości pudełka. :D
|
||
^Puzon_351 |
"Pełna, polska wersja językowa przy współudziale gwiazd kina!"
Do tego akurat mam mieszane uczucia, oczywiście nie uważam, że bedzie źle ale.... no własnie :) Na tej stronce, którą podał val-gaav nawet padło takie swierdzienie, a więc nie jestem sam :P Oto ono:
"Gwiazdy Kina"? byle tylko głosy było odpowiednio dobrane do postaci bo będzie kicha, w stylu: mroczny charakter mówiący jakimś piszczącym głosikiem".
Zgadzam się z tym kolesiem (maniekk) ale pożyjemy zobaczymy ! Mam nadzieje, że bedzie dobrze.
Edit:
O Sefirot pisza o tobie na celestialheavens ! Arek_Z :D
|
||
^haku |
heh puzon rozumie twoje obawy o te "gwiazdy" szczegolnie teraz gdy w Polsce za gwiade uwarza sie dode czy mandaryne :zmiesz4:
|
||
^Sefirot |
Oh, miło wiedzieć, że znalazłem się na Celestialu :)
Co do "aktorów", wyobraźcie sobie - rozpoczynacie kampanię, a tu Mandaryna: "HOPA! Jesteście za*ebiści!!!!!" z głośników :smiech3:
|
||
Tarnum_IJB |
Chyba bym umarł na zawał :smiech2:
A co do ceny: 99zł? Spodziewałem się że co najmniej 130 będzie kosztować...
|
||
^Nicolai |
Mnie jak większość Was zaciekawiło któż ma być tymi "Gwiazdami Kina". No bo kto? Cezary Pazura? Mandaryna? Chyba nie Katarzyna Figura. Ech... będzie ciężko. Ja jedynie z Gwiazd widziałbym tam Piotra Fronczewskiego. A zresztą jak ze Shrekiem i Iniemacnymi się udało to z Hirkiem może też się udać!
|
||
^Puzon_351 |
Jak dla mnie to nie muszą być "Gwiazdy Kina". Mogą to być "zwykli" ludzie, którzy posiadają pasujący głos do tego heroesowatego klimatu :) Obojętnie kto, aby tylko było..... nie wiem jak to powiedzieć ... hmm... klimatycznie :P
|
||
^val-gaav |
Cóż ja tam nadal pamiętam nieudany dubbing do h4 ...
Ludzie tam było tylko parę mówionych tekstów do intra kampani a dobrani lektorzy recytowali tak ,że czułem jakby mi ktoś gwoździa w plecy wbijał.
W h5 ma być nieco inaczej . Same misje będą przerywane scenkami w czasie rzeczywistym... Więc zapewne każdy główny heros z kampani będzie miał swojego "aktora"
Jedyną grą w którą grałem i miała ona dobrą profesjonalną wersję językową był "Baldurs Gate " Jeśli tak zrobią h5 to kto wie może przekonam się do polskiej wersji.
Inna sprawa , że samo tłumaczenie jednostek , dwellingów często źle na mnie działa (Psiarnia z h4 , Krzyżowcy , Tower=Forteca a Fortress=Cytadela ..itp)
|
||
~val-gaav-ijb |
Podobno w najnowszym cd-action (13 numer zdaje się) jest 6 stronnicowa recenzja h5 ...
Cóż jak dorwę pisemko w swoje łapki napiszę cos więcej :)
...
Albo może ktoś mnie wcześniej uprzedzi ???
|
||
^Sefirot |
Znaczy w tym aktualnym, teraz sprzedawanym? Jak tak to z miejsca lecę do kiosku...
|