![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
^val-gaav |
Znaczy sie w 13 numerze ...
Osobiscie nie znalazlem go w kioskach ... Ale mnóstwo osób np na forum cd projektu utrzymuje że rzeczywiście cos takiego wyszło.
|
||
~Gren |
Wyszło. Mam na biurku nawet. Lezy to po kioskach, przynajmniej u mnie.
|
||
~olo_1234 |
Odradzam kupowanie tej gazetki tylko z powodu tego artykułu. Artykuł nie zawiera żadnych nowości , nic ciekawego.
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Kilka informacji ze strony CD Projektu o edycjach H5 w Polsce:
Po pierwsze, gra dostępna będzie w aż trzech wersjach - podstawowej CD, podstawowej DVD oraz limitowanej kolekcjonerskiej DVD (o niej za chwilę). Już dwie wersje podstawowe ze wszech miar zasługują na uznanie. Będzie w nich bowiem można znaleźć:
* Grę Heroes of Might and Magic V na CD bądź DVD
* Ścieżkę dźwiękową (soundtrack) z gry
* Ekskluzywne rozkładane pudełko na płyty dostępne tylko dla zamawiających grę przed premierą w sklepie gram.pl
* Obszerną instrukcję do gry
* Wspaniały, drukowany poradnik
* Kartę pomocy podręcznej
* Gry Heroes of Might and Magic, Heroes of Might and Magic II oraz Heroes of Might and Magic III ze wszystkimi rozszerzeniami i dodatkowymi mapami!
To wszystko [b]w cenie 99,90 PLN[/b], którą przy wykorzystaniu 20 wPLN obniżyć można do 79,90 PLN.
Tak, pozostała jeszcze wersja kolekcjonerska DVD, wydanie - przyznamy bez fałszywej skromności - unikatowe chyba nie tylko w skali kraju. Zestaw dostępny wyłącznie w sklepie gram.pl z pewnością stanie się obiektem pożądania niejednego fana Heroes of Might and Magic. Znajdziecie w nim oczywiście wszystko co w edycji podstawowej DVD i dodatkowo:
* Wykonaną z drewna skrzynię ze skarbami, w którą zapakowane będą wszystkie elementy pakietu!
* Mapę świata w formacie A2 (45 x 60 cm)
* Rozszerzoną instrukcję do gry
* Dodatkowy krążek DVD zawierający unikalne materiały dotyczące gry, m.in. wywiady i galerie "Making of" dokumentujące proces jej tworzenia
Ten rewelacyjny pakiet sprzedawany będzie [b]za 159,90 PLN[/b], a przy jego zakupie wykorzystać będzie można aż 40 wPLN. Oznacza to, że edycję kolekcjonerską możecie mieć już za 119,90 PLN
Więcej na poniższej stronie (wraz ze zdjęciami):
[url]http://www.gram.pl/news.asp?id=974[/url]
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Jeszcze 4 nowe screeny z Nivalu:
[url]http://www.nival.com/homm5_ru/art/4001/[/url]
[url]http://www.nival.com/homm5_ru/art/4000/[/url]
[url]http://www.nival.com/homm5_ru/art/3999/[/url]
[url]http://www.nival.com/homm5_ru/art/3998/[/url]
|
||
^val-gaav |
^ Jak jaskinia wstanie to byłbyś dobrym nabytkiem do działu h5 :)
|
||
^Nicolai |
Ale fajnie! Zapewne wiele fanów Heroesów kupi wersję kolekcjonerską. A czy mapa dołączona do gry jest zastrzeżona i czy można ją rozprowadzać, jako osobną? Jestem ciekaw, bo jeśli tak to nie będzie można ją opublikować w jaskinii.
|
||
Tusiu |
Komus sie udalo zamowic ?? bo ja wszedlem i bylo, ze towar niedostepny :( I teraz nie wiem, czy jeszcze nie zaczeli przedsprzedazy, czy sie juz spoznilem.
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Notka od CDP (godz. 15.40):
Z przyczyn technicznych zostaliśmy zmuszeni do wstrzymania w dniu dzisiejszym zamówień na wszystkie edycje Heroes of Might and Magic V. Serdecznie przepraszamy za chwilową przerwę.
|
||
~Avonu_de_Odihs |
^val-gaav napisał/a:
> ^ Jak jaskinia wstanie to byłbyś dobrym nabytkiem
> do działu h5 :)
Dzięki za propozycję, ale jestem już zajęty (powiedzmy), a poza tym niedługo sesja, więc raczej nie będę miał tyle czasu co obecnie.
|
||
Tarnum_IJB |
Co nie zmienia faktu że do Jaskini serdecznie zapraszamy ;)
Jak tylko znajdę chwilę casu - zamawiam edycję kolekcjonerską ^^ takiej okazji nie przepuszczę :>
|
||
^Puzon_351 |
No no no ! Przyznam, że bardzo kuuusząca propozycja. Jestem praktycznie pewien, że się skusze na tą druge wersję :) A co do screenow - im ich więcej widze tym bardziej chce mi się grać ! :p
|
||
^Nicolai |
Heheheh... po tym jak wypuszczono Edycję Kolekcjonerską to normalnie jakby ktoś wydał komendę: "Na sklepy masz!". Jedyne co mnie interesuje kto będzie w PL wersji językowej.
|
||
sefroth |
:) ja też jestem ciekaw kto będzie podkładał głos :) :):)
|
||
^val-gaav |
[url=http://d.turboupload.com/d/225390/CD.Action.13.2005.HeroesV.rar.html]link[/url]
Oto link do paru skanów z artykułu o HoMM V z cdaction ...
Wynalazłem na forum grandy ... Zeskanował i zamieścił w necie Jacekjc ...
Wypada mu za to podziękować :) :) :)
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Trochę nowości na podstawie wywiadu z Fabrycym w romuńskim magazynie (przetłumaczone na ang.):
http://forums.ubi.com/groupee/forums/a/tpc/f/1851065692/m/1091053983
GA: H5 jest prawie na ukończeniu. Czy wyjdzie na czas, czy też będzie opóźniony?
FA: (tutaj długa wypowiedź FC)(Komentarz Zady'ego: niezły sposób, aby nie odpowiedzieć na pytanie)
W artykule jest trochę o trybach multiplayer, jak ma wyglądać oblężenie (fosa podobnie jak w H3, brak wpływu na katapultę) i w H5 nie będzie Orków (przynajmniej w podstawce).
Pełniejsze tłumaczenie polskie wkrótce ;)
|
||
~Avonu_de_Odihs |
Na razie na powyżej podanej stronie jest tylko kilka przetłumaczonych pytań z odpowiedziami (z sumie chyba 7). Zamieszczam więc tylko to co tam jest:
Games Arena: Jaki rodzaj usprawnień stworzyliście w trybie multiplayer?
Fabrice: To był jeden z najważniejszych elementów produkcji, na którym się skupiliśmy i I spodziewam się otrzymać wspaniałą grę multiplayer. Będzie dwa rodzaje elementów dla multiplayera: opcje i mody.
Kiedy zaczynasz ogólną grę multiplayer, możesz wybrać między pewnymi opcjami. Oczywiście pomiędzy nimi będzie proste opcje takie jak, ograniczenia czasu dla długości tury, ale są też inne, bardziej interesujące. Techniczną opcją jest możliwość gry podczas jednoczesnych tur (chyba tak, jak w Age of Wonders - AdO). Inną opcją jest Ghost Mode. Jest to zupełnie równoległa gra! Kiedy czekający na swoją turę, możesz przemieścić duchy na mapie, przekradając się pomiędzy wrogami, kradnąc ich zasoby i próbując spowolnić ich bohaterów!
Co do modów, zaoferujemy te sam oczekiwane, jak np. hot-seat. Nowym modem jest pojedynkiem: walki jeden na jednego! Wybierasz bohatera z listy, jak w grze walki, i zabierasz się do roboty, próbując wygrać większość z trzech rund.
GA: Projekt jest prawie "ZŁOTA" (ukończona - AdO). Są jakieś oznaki opóźnienia?
FA: To jest zawsze delikatny temat podczas produkcji gry. W tym momencie jesteśmy zajęci zbieraniem i porządkowaniem setek komentarzy z betatestów. Prawdopodobnie będziemy mieli lepszy obraz co musi zostać ulepszone, dopiero za jakiś czas (Komentarz Zady'ego: niezły sposób, by nie odpowiedzieć na pytanie).
GA: Proszę powiedzieć nam coś bliżej o oblężeniach zamku, jak one wyglądają (wielkość pola bitwy, czym można zburzyć mury, efektywność wież strzeleckich?), co je różni od oblężeń w Heroes III?
FC: Wielkość pola bitwy będzie większa niż w trybie standardowym (podczas walki w terenie? - AdO), który stworzy pewne korzyści dla broniącego gracza. Mury niszczone są katapultą, która nie jest kontrolowana przez gracza. Wieże strzelnicze zadadzą dodatkowe obrażenia oddziałom napastnika. Oprócz tego wszystkiego, będą specjalne zdolności dla każdego typu murów zamku: na przykład mury Academy są otoczone przez materiały wybuchowe, zaś Dungeon - zatrutymi szpikulcami.
GA: Wspomniano o orkach w historii Academy. Czy będą one neutralnymi jednostkami, czy też będą miały własny zamek w dodatkach?
Odpowiedź: W serii Heroes Might i Magic V, nie będzie żadnych orków.
To tyle na razie.
|
||
^Puzon_351 |
>W serii Heroes Might i Magic V, nie
> będzie żadnych orków.
W podstawowej wersji ma sie rozumieć !?!? Mam nadzieje, że pojawią sie w dodatku tak jak wcześniej mówiono.
|
||
^val-gaav |
chyba chodzi o grę i dodadatki do niej ...
Zresztą pytanie było też o dodatki , więc ???
A w sumie to kto wie ?
|
||
^Puzon_351 |
Ja sie dziwie, że ty nie wiesz val-gaav :p Ale tak na serio to kto wie ???
Edit:
Ale jednego nie rozummiem !?!?!
Nie dawno na celestialheavens.com ukazał sie news w którym był screenshot, pamiętam tylko, że na nim właśnie był ork. Nie pamiętam dokładnie co tam pisali, ale przypominam sobie, że było coś o nich w opisie Academy i mniej więcej coś takiego :
Jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby, aby orkowie pojawili sie w dodatku czy cos takiego ? Nie przytocze wam tego dokładnie ponieważ czytając to nie byłem w domu.
Pamiętacie to o czym ja mówie ?
|