![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
^vinius |
a ja bym chciał, żeby bohaterowie wyglądali tak, jacy sa naprawdę. np w h3 dżinn (np Halon) wyglądal jak człowiek z brodą... aha, jeszcze jedno: czy bohaterowie będą poruszali się tylko na koniach/statkach? w KB było ciekawe rozwiązanie z poruszaniem się na smokach :)
|
||
^Puzon_351 |
Sluchajcie ! mam jeszcze pytanko na jakims zdjeciu zobaczylem walke (chyba z alfy) i byl ruchem archaniolem (atak na zamek) i mial starsznie malo ruchu tylko do polowy planszzy !!! czy to nie dziwne?
|
||
^Puzon_351 |
no wlasnie ! beznadziejnie przeciez aniol/archaniol powinien byc jedna z szybszych jednsotek w grze :(
|
||
^vinius |
a w full wersji pasek będzie na środku ;) ?
|
||
^Puzon_351 |
A co byscie woleli system magii z H3 czy H4 moze jestem jakis inny ale mi sie bardziej podobal ten z H3 !
|
||
^Puzon_351 |
Nie orientujecie sie czy bedzie mozna wybrac "random map generator" czyli komp tworzy wlasnie fajne mapki :)
|
||
^vinius |
system magii w h4 był wogóle nieczytelny. tak samo jak poruszanie się jednostek itd itp. system czarów z H3 (tak samo jak w H1,2 i KB) był ok. Ewentualnie jakis mag na wysokim poziomie mogłby rzucic 2 czary na turę.
|
||
^Puzon_351 |
No wiedzialem ze ktos mnie poprze :) system magii w H4 byl do bani i mam nadzieje ze ubi sie postara jezeli chodzi o ta bardzo wazna czesc gry :)
|
||
~Huksi |
Witam. Moim skromnym zdaniem najlepszy system magii jest w grze Migth and Magic ( bodajże 8 ) . Powinny być magie :
- ziemii ( przywołanie żywiołaka ziemi , implozja )
- wody ( przywołanie ... , lodowy pocisk )
- ognia ( przywołanie .. , inferno )
- powietrza ( przywołanie ... , przyspieszenie , lot )
- ciała ( przywołanie żywiołaka ciała :smiech1: , żądza krwi )
- umysłu ( hipnoza , iluzja )
- światła ( uzdrowienie , wskrzeszenie )
- ciemności ( animator , ofiara )
Co o tym sądzicie ?
|
||
^Puzon_351 |
przyznam ze ten system magii jest ciekawy:)
|
||
^vinius |
Racja, ciekawy, ale czy my sie nie pogubimy :) ?
|
||
~Huksi |
Pokazałem wam , jakie moim zdaniem powinny być szkoły magii . Teraz tylko trzeba się zastanowić jaki ma być system magii . :szok3:
Jednym z moich pomysłów ( choć jest bardzo głubi :smiech1:) to :
w różnych zamkach można się uczyć różnych "kombinacji" :smiech1: , tzn. np.w nekropolii można korzystaćz magii ciemności , ziemii i umysłu .
To tylko propozycja . Proszę o inne propozycje do moich szkół magii.
|
||
^val-gaav |
Ale po co te propozycje ???
Szkoły magii już dawno zostały zadecydowane przez ubi ...
Uważam że rozwijanie tej dyskusji nie ma sensu ...
Poza tym to wyraźny off-topic .. Przypominam że tu piszemy na temat "Newsy o h5"
|
||
^Huksi |
Właśnie zostałem użytkownikiem lokalnym !!!
Mam nadzieję , że przyjmiecie mnie "mieczem i magią" :smiech1:
Edit:
Sorki , ale jestem nowy i się nie orientuje :smiech1: Postaram się teraz pisać zgodnie z tematem.
|
||
~wpisananazwa |
off topic bo off topic ale co do systemu czarow w h4 byl BARDZO CZYTELNY!! wieza moagow lvl 1 czary lvl 1 na poziomie magii dajmy chaosu lvl 1 i tak co poziom magii mozemy sie uczyc nastepnego poziomy czarow i mi sie to bardzo podobalo, jak walczac z 5 lvlem magii chaosu kontra 5 lvl magii zycia nikt nie mial szans :) zycie puscilo sanktuarium (najglupszy czar wymyslony przez 3DO) a ja gowno dezintegracja robilem i armageddon musialem wjebac i rozjebac polowe moich jednostek zeby cos zrobic tamtym... ja uwazam system z h4 za najczytelniejszy i najlepszy :P
|
||
^Puzon_351 |
dobra skoncz ten temat system magii jest juz wybrany kazdy ma inne zdanie na ten temat i tyle !
|
||
^Puzon_351 |
Mam pytanko orientujecie sie czy Wight/Wraith albo vampires? lata?
|
||
^vinius |
ja nie mam pojęcia, ale myśle, że tak.
było napisane cyz tak czy nie w informacjach o jednostkach, ale strona siadła.
|
||
^Puzon_351 |
mi wlasnie tez sie zdaje ze beda latac :)
|
||
^Puzon_351 |
Aha wlasnie mam jeszcze jedna uwage tj. ogladajac ten filmik zauwazylem ze jak cerber atakuje kogokolwiek z nekropolii np. atakujac licza pojawia sie niby "krew"a przeciez stwory z nekro nie maja krwi bo to same kosci :) i wlasnie nie wiem czy do jest niedociegniecie ubi czy po prostu tak atakuje inferno ? z drugiej jednak strony jak licz zaatakowal licza to znow "krew" sie pojawila
|