![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
^WhiteMidget |
Bardzo mnie zaabsorbował post UT-przelotem, co do nazw zamków i jednostek w H5, mimo że to byl tylko pierwszo-kwietniowy dowcip, zainteresowało mnie w nim nazywanbie jednostek rgodnie z odniesieniem do polskiej tradycji. Podczas czytania odpowiedzi na ten post wpadł mi pomysł na dodatek do H5. Chciałbym żeby Ubi stworzyło dodatek Regionalny do Heroesów i stworzyło w nim nowy zamek z jednostkami w oparciu o legendy i przesłania określonego kraju. Mógłby np powstać Zamek polski z następującymi jednostkami:
1.chłop(podstawowa jednostka której przychylność pomagała polakom zwyciężac niejedno powstanie)upgrade:Kosynier(w isurekcji kościeszkowskiej kosynieży zwycięzali kazdą bitwe)zdolnosć specjalna: bonus do walki z artylerią(Bartosz Głowacki):smiech1:
2.Baba Jaga (legendarna wiedżma z Łysicy kieleckiej gdzie organizowała zloty czarownic)zamiast maga
3.Bazyliszek (znana legenda o Bazyliszku co zamienia w kamień)
4.Husarz (ciężka jazda husarii to duma polaków -- często używana w bitwie i niezwykle skuteczna)specjalna zdolność -- postrach wśród zwierząt -- łoskot "skrzydeł "husarii wprowadzał w szał konie wrogiej armii wprowadzając zamęt )
5.Paulin (mnich z zakonu na jasnej górze -- nie musze chyba tłumaczyć bohaterstwa paulinów w obronie jasnej góry przed Szwedami)
6.Smok wawelski -- niemrawy, nieumiejacy latać (bo strasznie spasiony) ale niezwykle silny -- chyba najbardziej znany w polsce smok
Co do bohaterów w zamku to można by dodać:Zawisze czarnego, Janosika, Wali góre, Wyrwi dęba,
:smiech1::smiech1::smiech1::smiech1::smiech1:
|
||
SirLuq |
stało się coś okropnego :( :placz1:
zamiast Enta takiego jak chocby w becie dali Pinokia !!! tak tak Pinokia - spojzcie tylko na to [url]http://www.mightandmagic.com/uk/images/HOMMV_Deluxe_Edition_EMEA.JPG[/url]
widac tam enta ktory jest jak Pinokio! Dlaczego? bo ma zawiasy w "nogach" !!! i "rękach" ooooohhhh NIEEEEEE!!! zamiast ulepszyc to tylko zepsuja (delikatnie mowiac) ta gre.
NIEEEEEEEEEEEEE
zmienili rowniez "kapłana"
|
||
^WhiteMidget |
Faktycznie ten Drzewiec wyglada jakby pożyczył sobie kończyny od szkieletu -- Fuj
Kapłan z tym młotem i tiarą hehe Już sobie wyobrazam jak nawraca wiernych hehe :nietoperek:
|
||
SirLuq |
Przeciez mieli ja dopracowac a nie spieprzyc :zmiesz7:
:zlosc2:
|
||
Krewal14 |
ten pomysł z polskimi zamkami jest boski z tym żeby wyżej pociągnąć husarie;] naprawde boskie:rad2:
a co do enta i wogule monka to ja pie**** co to ma byc??:szok1:
zwala wszystko, zeby tylko nie doszlo do tego ze beta bedzie lepsza niz orginal... mamusiu...
|
||
~UT-przelotem |
Z tym nowym drzewcem warto poczekać na większe obrazki (będą niedługo). Nie jest taki okropny, na jakiego wygląda na tych miniaturkach... Jest inny i nieco bardziej [i]zły[/i] niż poprzednio. Przypomina bardziej istotę ze starego, żylastego i poskręcanego korzenia niż Pinokia. ;)
|
||
Krewal14 |
no pinokio to moze lekka przesada:pff3: ale co jak co niejestem pewiemn czy to bedzie hit....
Wie ktoś czego nie działa mój avatar?:pff6:
|
||
^Nicolai |
Patrząc na nazwy jednostek z [url]www.homm5.gram.pl[/url]zaciekawiła mnie nazwa ulepszenego Rakszy. Nazywa się Raksza Raja (Raja to kobieta, on nią nie jest) :) Nie są to oficjalne nazwy, ale nie zdziwiłbym się gdyby podobny błąd by wystąpił w polskim nazewnictwie.
|
||
^haku |
ble ale beznadzieja tamten był wspaniały ... a ten niezgodze sie z UT wyglada dokładnie jak pinokio tylko jakis bleeeee ... tamten był wspaniały, potezny, i charyzmatyczny, cudownie wygladała animacja jak szedł przez plansze ... trzeba zaprotestowac na oficjalnym forum zeby przywrocili pierwsza wersje :zmiesz4:
|
||
SirLuq |
ale przeciez bedzie taki jak w Becie :)
wystarczy wejsc na homm5.gram.pl i zobaczyc nowe screeny :) nie z bety!!
|
||
~szon20 |
19 V 2006 - oficjlana data premiery HoMM 5 :)
źródło - [url]www.celestialheavens.com[/url]
|
||
^Nicolai |
Chyba wiem czemu na zdjęciu widać dziwnego Enta. Wydaje mi się, że to jest zdjęcie jest zrobione wczesnej wersji edycji kolekcjonerskiej. Wnoskuje to z tego, że Archanioł tutaj nie będzie miał aureoli, na późniejszych screenach widać, że aureolę będzie miał, większość screenów jest taka sama jak z oficjalnejstrony heroesów. Na gram.pl inaczej wyglądały dyskietki. Ergo jest to najprawdopodobniej wczesna werjsa EK.
|
||
~UT-przelotem |
> Patrząc na nazwy jednostek z
> [url]www.homm5.gram.pl[/url]zaciekawiła mnie
> nazwa ulepszenego Rakszy. Nazywa się Raksza Raja
> (Raja to kobieta, on nią nie jest)
To nieszczęśliwe tłumaczenie. Pozostawili "Raja" zamiast Przetłumaczyć na "Radża". W dodatku z "Rakszasy" (wyraz ten wystepuje w wielkiej encyklpoedii PWN!) zrobili nie wiadomo czemu jakąś "Rakszę".
Możliwe ostateczne nazwy polskie tych jednostek to "Rakszasarani" i "Rakszasaradża" (pisane razem - porównajcie angielsiie "Maha Raja" z polskim "Maharadża").
|
||
~valgaav-unloged |
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział to demo h5 ma sie pojawic 11-13 kwietnia ...
Ma zawierac 2 mapki z kampani i 1 singlową .
Oczywiście to nie jest oficjalne info i jest raczej niepewne ;)
|
||
SirLuq |
a ja chce [url=http://www.drachenwald.net/images/gewinnspiel/helm01.jpg]Hełm[/url]
to lepsze niz Skrzynia w EK :)
kolejne zdjecia Hełmu :) na stronie:
[url]http://www.drachenwald.net/gewinnspiele/h5helm.php[/url]
|
||
~IronSpidey |
A skąd ta wiadomość o demie, nawet jeśli nie jest oficjalna, jeśli wolno wiedzieć :D?
|
||
~UT-przelotem |
Najświeższe newsy o H5 wraz z tuzinem obrazków: [url]http://www.gram.pl/forum_post.asp?tid=2431&tpage=249[/url].
|
||
^haku |
agh alez ten drzewiec wyglada beznadziejnie fuuuuj ... inkwizytor i ta jego czapka to juz po prostu jakis zart musi byc .. co oni robia ... chyba za bardzo chca poprawic i nie zadobrze im to wychodzi :zmiesz4:
|
||
~Rybenieczka |
Drzewiec wygląda jak mangrowiec skrzyżowany z pająkiem...
|
||
^Puzon_351 |
Brak słów...Co oni w ogóle robią z Heroesów!? Drzewiec wygląda fatalnie...ehh takie screeny jeszcze bardziej dołują...Dajcie spokój [url=http://www.gram.pl/upl/forum/2006_2/20060410194404.jpg]to[/url] ma być potężny, silny drzewiec!? Ja widze tylko pare patyków pozlepianych ze sobą. Szkoda. Zresztą [b]dla mnie[/b] sama decyzja o rozmiarze pola walki jest niezrozumiała. Jeszcze tego enta bym zniósł byle by tylko tą walke poprawić. To wszystko jest za bardzo kolorowe, za dużo tych bajerów graficznych, które po jakimś czasie i tak sie znudzą...
|