![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-26 20:49:22 napisana przez ~Avonu Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
krzys9 |
Heroes 5 będzie fajny.:rad3:
oto strona:
http://www.archangelcastle.com/h5/indexnewsheroes5.php
|
||
^vinius |
nie no, wybawco, nie wiedzielismy, ze istnieja strony z H5! ;)
a do reszty prosze po polsku sie wypowiadac ładnie. "poster"!? nie ma w j. polskim takiego słowa.
|
||
^haku |
reszta sprechen englisz i wie że poster to plakat ... ma byc nie mniejszy niż 1600 pixeli
|
||
^vinius |
no bez przesady, wiem co to poster, ale jesli kiedyś chciałeś się przyłączyć do IJB, musiałeś przeczytać kilka pu nktow regulaminu... chyba, że nie czytałeś.
|
||
^haku |
narazie nie ma takiej mozliwosci bo IJB nie ma... a jak była, to rejestracjia była wyłączona tzn nie działała ... ktoś kto zna perfekt angielski mogłby przetłumaczyc regulamin konkurcu :pff6:
|
||
krzys9 |
H5 3d,dowódcy([pre]mam nadzieję[/pre]):rad3:
|
||
~Avonu_de_Odihs |
No, w końcu ukazały się jakieś nowe screeny z H5:
http://www.gamespot.com/pc/strategy/heroesofmightandmagicv/screenindex.html
http://www.gamespot.com/pc/strategy/heroesofmightandmagicv/news.html?sid=6139490&page=1
Miłego oglądania.
|
||
~val-gaav_ijb |
Muszę przyznać , że nowe Academy naprawdę mi się podoba ...
Pomysł z lewitującym zamkiem jest świetny ...
Jednostki również wyglądają dobrze (lepiej niz na artworkach)
Jedyne do czego mogę się nadal przyczepić to ten Gremlin :( ... ale jakoś go przeżyje :P
|
||
^Puzon_351 |
Tak a więc bohater jezdzi na sloniu czy co to jest :) Musze przynać, że jednostki na screenach sie o wiele wiele lepiej prezentują niż te wcześniejsze na artworkach, z wyjątkiem gremlina:( Bardzo chce zeby byly gremliny w academy ale te są jakieś dziwne.Myśle jednak, że go jakoś przeboleje(dobrze ze jest to jednostka pierwszego poziomu:P )
|
||
SirLuq |
ciekawe jak ten gargulec bedzie wygladal :?
|
||
^vinius |
nie no, to jest prawie totalna kaszana. nie zeby wszystko było zle, nawet wiele jest dobrze, ale niektóre rzeczy psują całość.
ciekawy pomysł z miastem, wykonanie tez ładne. przypomina do miasta Haven z bety (na screenach).
bohater - na słoniu.. moze lepiej na dywanie!? pasuje jak jeż do karety.
gremlin - O Boże.. (i Starozytni) - gorzej niz na atworkach!! toż to syf i hańba dla calej serii!
tytan lepiej, niz na atworkach, ale moje zdanie dalej - cienko, ale nie najgorzej.
dżinn tylko się pogorszył.
mag wychodzi trochę lepiej. nawet nie bardzo źle.
golem - nie jest aż tak zle. od początku nie miałem mu wiele do zarzucenia.
"końca nie widać!" - więcej jednostek nie ukazano.
|
||
^Nicolai |
Oto moje skromniusie komentarze screenów z Academy:
1. Gremlin: Co to ma być małpa w korzuchu i z garłaczem? Ocena: 2/10
2. Maszkaron: Error
3. Mag: Wyszedł lepiej niż na artworku. Może wygląda jak Alibaba, ale taki zamek. Ocena: 6/10
4: Golem: Na artworku wyglądał jak zaawansowana technicznie machina, tu jest już lepiej. Ocena: 7/10
5: Djinn: Chyba jak go robili to stracili głowę (dosłownie). A z tymi rękawicami mógłby pójść na sparin z Tysonem. Ocena: 3/10
6: Raksza: Wygląd oddaje naturę tego stwora, ale i tak wolałbym Nagę. Ocena: 6+/10
7: Tytan: Ale paker! Lepiej niż na artworkach, lecz ja bym trochę jeszcze zmienił. Zmieniłbym wygląd twarzy i kolor skóry. Ocena: 6+/10
Bohater: Robiąc go twórcy oddali arabski klimat Academy. Widać, jakim jest wielmożnym szejkiem. Słoń fajnie wyszedł (ciekawe jak będzie znim wyglądał Holy change?). A tak na serio trochę wygląda jak właściciel gladiatorów z Gladiatora. Ocena: 7/10
Zamek: Respekt. Fajnie wyszedł. Podobny do zamku Nicolai'a z trailera. Ocena: 10/10
Ogółem: Zamek ogólnie do przełknięcia. Trochę liftingów i będzie super. Trochę poprawić Tytana i dużo Gremlina i można grać jednostkami Academy.
|
||
^Nicolai |
Witam ponownie. Mam bardzo ważną rzecz do oznajmienia na Celestian Heavens .com znalazły się informacje o Academy i oficjalne artworki.
Oto Linki:
http://www.celestialheavens.com/viewpage.php?id=429
http://celestialheavens.com/viewpage.php?id=426
Edit:
Żeby nie nabijać teraz dam moje własne (jakże skromne) spolszczenie faktów o zamkach z C H. A oto i one:
FAKTY O DUNGEON
“Ukrywaj się , nasłuchuj, czuwaj, poznawaj … A kiedy czas będzie dobry wyjdziemy z cienia”
•Typy Bohaterów: Mroczne Elfy.
•Kolory: Czarne i purpurowe.
•bóstwa: Malassa, Smok Ciemności-dozorca sekretów mroku.
•Motto: “ rządzimy cieniem, i pewnego dnia cienie będą rządzić wszystkim.”
•Kraj / Królestwo: Ygg-Chal, .
•Stolica : Konos, Labirynt Cieni.
•Symbole: Wąż, maska.
FAKTY O HAVEN
„ Dla Honoru, Ładu i Porządku"
•Typy Bohaterów: Rycerze Światła
•Kolory: biel i złoto
•bóstwa: Elrath, Smok Światła, i jego słudzy- Anioły
•Motto: "Prawo i Ład" oraz "Dobrą & Miłosierdzie"
•Kraj / królestwa: Imperium Św. Gryfa
•Stolica: Talonguard
•Symbole: "Święte Słońce", znak gryfa
FAKTY O INFERNO
„Rób co chcesz”
•Typy Bohaterów: Demony, Panowie Chaosu
•Kolory: czarne i czerwone
•bóstwa: ich przodek – Urgash, Pierwotny Smok Chaosu
•Motto: “Moc Czyni Dobro” ; zdobywaj, plądruj i rabuj słabszych , śmiej się kiedy ty jesteś raniony lub torturowany, pogrąż się w samolubnych przyjemnościach, promuj anarchię, chaos, zepsute prawe
•Kraj / królestwo: Sheogh, Więzienie Ognia
• Stolica : Ur-Hekal, “Bramy Spalonego Serca”
•Symbole: Hexagram, Ouroboros ( Wąż jedzący własny ogon)
FAKTY O NECROPOLIS
“Życia jest złem chaosem, brudem i cierpieniem. Śmierć jest pokojem, gwarancją wiecznego piękna.”
•Typy Bohaterów: Nekromanci, Nieumarli
•Kolory: czarny i fluorescencyjny (toksyczny) zielony
•bóstwo: Nekromanci czczą Pierwotnego Smoka Przeznaczenia w chorej interpretacji jej aspektów na zgubne aspekty
•Motto: “Wieczna Pustka”. Chora fascynacja dla śmierci i fanatycznego poświęcenia dla procesów jej podobnych
•Kraj / królestwa: Brak (oni są tajnym społeczeństwem schowanym w granicach Academy i Haven)
• Stolica : Brak ( ta sama przyczyna)
•Symbol: matka pająków
FAKTY O SYLVAN
“Tańczymy w rytm świata”
•Typy Bohaterów: Leśne Elfy
•Kolory: zielony i brązowy
•bóstwa: Sylanna, Smok Ziemii , Matka Natura
•Motto: “Żyj i pozwalaj żyć… w harmonii”
•Kraj / królestwa: Irollan, labirynt lasów
•Stolica: Shataqua “Nowe Zielone”
•Symbole: liść , pióro, “triskel” (zielony symbol)
ACADEMY
„Wszystkie sekrety będą zrozumiane, i
i opanowane".
Typy Bohaterów: Czarodzieje, Magicy
Kolory: pomarańczowy (szafranowy) i złoty
bóstwa: Magowienie uważają smoków za bóstwa tylko za potężne istoty. Chcą czarami i eksperymentami osiągnąć ich moc
Motto: “Nie ma bogów, nie ma mistrzów. Wiedza jest Potęgą, Potęga jest Wolnością”. Wszechświat jest zagadkowy i musi być zrozumiany… cel uświęca środki .
Kraj / królestwa: Srebrne Miasto
Stolica: Al-Safir, Kopuła Nieba
Symbole: Srebrna Gwiazda, Krzyż Mądrości
|
||
^vinius |
pieknie to zrobiłeś.
co do jednostek: ktoś ładnie powiedział, gremlin wygląda jak małpa. i do tego z gunem. -3/10.
a najglupsze jest to: [b](mówię powaznie)[/b] korzystaja z loga RCC Corp.* bezprawnie i bez informacji. wytocze im proces. czzcenie jakichs smoków? i uzywanie Krzyza!? to sa jakieś jaja. coraz głupszy ten heroes.
____
*RCC - Roman Catholic Church
|
||
^Nicolai |
^vinius napisał/a:
> pieknie to zrobiłeś.
>
> a najglupsze jest to: [b](mówię powaznie)[/b]
> korzystaja z loga RCC Corp.* bezprawnie i bez
> informacji. wytocze im proces. czzcenie jakichs
> smoków? i uzywanie Krzyza!? to sa jakieś >jaja.
Dzięki za pochwalenie mojego (skromnego) spolszczenia. Co do tej [b]h[/b]ecy z Haven to się w pewni z tobą zgadzam. Co najdziwniejsze to "płaskorzeźby" ze zbroi Nicolai'a wskazują, że ich bóstwem jest bożek Słońca. Przetłumacze potem opisy Anioła i Diabła z Celestian Haven. Z tego co tam oni piszą wychodzą jeszcze większe [b]h[/b]erezje.
No coment!
[b][ort!][/b]
|
||
^vinius |
Czy ja gdzieś zrobiłem błąd z literką "h"?
[b]{Edit by Tarnum}
Ty nie :P Ale zwróć uwagę na to że po kropce piszemy wielkie litery i zdecyduj się czy piszesz z polskimi znakami czy bez nich, bo u Ciebie jest pół na pół :P - Tarnum[/b]
|
||
^val-gaav |
ftp://ftp.nival.com/pub/homm5/homm5_trailer_navigator_ru.zip
Pojawił się nowy film o h5 ....
Rozmiar 5 mb ...
Ściągać raczej nie warto , bo nic nowego nie pokazuje ;p ...
|
||
^Hellburn |
Hmmm... no cóż po oglądnięciu skrinów mam uczucia mieszane.
Gremlin: gdyby nie ta wyrzutnia rakiet to byłoby super (popatrzcie mu na gębę - predator!!) Ocena: 4+/6
Maszkaron: nie widzę go tutaj :P
Golem: również bardzo mi się podoba. Tylko szkoda że z mieczami... Ocena: 4/6
Czarodziej: Alibaba... Ocena: 2/6
Dżinn: no nie wiem co to miało być ale im nie wyszło. Ocena: 1/6
Rakshassa czy coś tego rodzaju: to coś to chyba połączenie lwa, minotaura i nagi. Podoba mi się :> Ocena: 5/6
Tytan: COŚ WSPANIAŁEGO! Ocena: 6/6
|
||
^Nicolai |
Im dłużej przyglądam się artom to tym gorzej to oceniam. Oto wyniki na dziś:
1.) Gibbon! 1/10
2.) Piekarnik! 2--/10
3.) Golem nie jest machiną! 6/10
4.) Alibaba: 3/10
5.) LoL: 1---/10
6.) Co to za bydle?: 5+/10
7.) Czy Tytani byli murzynami (nie żebym miał coś przeciw murzynom, ale czy greckie {rasa biała} bóstwa mogły być czarne? 3/10
A teraz koniec na dziś! Jestem, taki zły że mogę klawiaturę pogryźć! A o co chodzi pytacie? Dziś kolega dał mi na dyskietce teksty, które miałem wydrukować do kroniki klasowej, a tam co? Nico!
Tak to zrobił, że przez godzinę poprawiałem jego błedy (brak spacji po kropkach, brak wzrotów grzecznościowych, jak "zrobił" listę uczniów klasy to zapomniał dopisać wychowawcę, zrobił idiotyczne zdania typu: "na apelu sztandar wnieśli i wynieśli itd. zrobił błędy pisząc nazwiska, "po czym" itp. pisał razem, zrobił tekst czcionkami: nagłówek-72, ważniejsze rzeczy- 36, reszta 28 {jak dla ślepych babci z dyslekcją}, jak zrobiłe czcionkę: nagłówek- 26, cała reszta-20 to tekst nie zajmował nawet pół kartki, stos powtórzeń, tekst nie mieścił się w "formacie wydruku" {czyli na kartce}... ).
Dziękuje, może jak wezmę proszki na uspokojenie to mi przejdzie (OBY!).
Edit:}
Ach, ... już przeszło. Okazało się, że tekst był nafaszerowany błędami językowymi (typu status zamiast statut, "... i rozeszli się do swoich klas {nasz znajdował się w nr.32}), które nie poprawiałem, bo tyle miałem do koretky, że byłem tak zmęczony, że je nie zauważyłem (i tak dużo poprawiłem). Szkoda gadać tylko kartki zmarnowałem, (miał skabnik kupić klasowe, ale tego nie zrobił {albo zapomniał lub mu się niechciało} ale codziennie je bierze do szkoły {i kupuje sobie colę z automatu} i tusz). Moja wychowaczyni trafnie określiła to jako stos nic nie wartyvh kartek, a nie poprawne wpisy do kroniki klasowej. O ja cię kręcę!!!
|
||
~Pasta1988 |
To nowe academy jest po prostu straszne :/ Boli to tym bardziej, że we wcześniejszych częściach Academy(czy przedtem Tower) było moim ulubionym zamkiem.Moja ocena jednostek:
1.Gremlin- Co to ma być? Małpa? I jeszcze ma jakiś magiczny karabin:/ Jak już musieli mu dać jakąś broń palną, mógłby to być arkebuz albo jakaś prymitywna strzelba a nie...(1/10)
2.Gargulec- w sumie nie wiem dlaczego tak się wszyscy na niego uwzięli. To co jest na arcie
to na pewno tylko jakaś forma gargulca pozostawającego w spoczynku lub coś w tym stylu. Myslę, że gargulec w ostatecznej wersji będzie wyglądał w miarę normalnie.(narazie zostawiam bez oceny)
3.Golem- Mógłby być trochę bardziej mechaniczny ale i tak jest spox. Chyba najlepiej wyglądająca jednostka z academy (8/10)
4.Mag- totalna porażka... Całkowicie niszczy klimat hirołsów. Bardziej pasuje do baśni 1000 i jednej nocy niż do gry osadzonej w realiach fantasy (1/10)
5.Dżin- kiedy patrzałem na arty myślałem,że w grze będzie wyglądał w porządku. Miałem nadzieję, że zmniejszą mu trochę dłonie i powiększą głowę ale to co zobaczyłem na screenie sprawiło,że chyba w ogóle nie będę grał Akademią. Dłonie większe niż miecz, który w nich trzyma i wieeeelka mongolsko-rosyjsko-tatarska czapa... (2/10)
6. Rakshasa- na arcie wyglądał jeszcze jako tako ale na screenie jest okropny(4/10)
7.Tytan- nie mogli zostawić go takim jakim był? Musieli coś wymyslić i z greckiego bóstwa zrobili marvelowego herosa(1/10)
Bohater- następna porażka. Niedość, że na słoniu(który moim zdaniem wogóle do herosów nie pasuje) to jeszcze wygląda jak taki jeden koleś z Alladyna(chyba sułtan czy coś takiego).
Akademia jest chyba najgorszym z ujawnionych zamków i mam nadzieję, że grzebiąć w jakimś pliku będzie się dało wywalić ją z gry.
|