Logo  
Historia TFJ
Tymczasowe Forum Jaskini Behemota działało od sierpnia 2005 roku do czerwca 2006 roku, jako zastępcze forum podczas problemów hostingowych Jaskini.

Wróć do Jaskini Behemota

Witaj na Tymczasowym Forum Jaskini Behemota!
Tymczasowe forum Jaskini » Heroes V - Marmurowa Wyrocznia » Jednostki

Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-14 08:10:48 napisana przez ^Nayan
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 375 wiadomości na 19 stronach [ <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >>> ]
Tristan-IJB
1. RE: Jednostki
2005-09-24 15:02:20
Powiem krótko, Sylvan wygląda super, a z zamku Academy podoba mi sie bardzo Golem oraz Tytan, Master Gremlin tez spoko, ale Dżin to już porażka...:(
^Puzon_351
2. RE: Jednostki
2005-09-24 15:13:52
yyyy.. Sylvan zaje...:) (bez żadnych "bliźniaków":P), natomiast Academy... cóż troche dziwne jedynie tytan,golem no i master gremlin zasługują na uwagę reszta jakaś taka inna,dziwna nie z HoMM. Cóż zobaczymy jak to wyjdzie na screnach:)
^Huksi
3. RE: Jednostki
2005-09-24 15:21:08
Ten zamek ma też dobre strony - po złym dniu możemy go włączyć i się pośmiać z gargulca :smiech1: :smiech2: :smiech3: A tak na serio - zamek nie był by zły, gdyby: - zmienić tą głupią figurkę na maszkarona !!! - zmienić głowę gremlina na skrzata z H3, a nie zostawiać łba głównego bohatera filmu Gremliny Atakują - przerobić tytana - wyrzucić te głupie gwiazdki u czarodzieja - Rakshasa ulepszyć lub wyrzucić - Dżina przerobić na arabskiego ducha, a nie na rosyjskiego rolnika :smiech1: Golem za to wygląda fajnie, choć jak mówiłem ten wizerunek bardziej pasuje dżinowi
^vinius
4. RE: Jednostki
2005-09-24 15:22:57
a gremlin ma arkebuz. nie no, to już przegięli. dobrze to widać. może niedługo dadza enta z miotaczem ognia i chłopa z bazooką :zlosc2: :zlosc2: potwierdza to kształt broni oraz woreczki przy pasie.
^Huksi
5. RE: Jednostki
2005-09-24 15:31:39
Vinius masz rację !!! Gremlin ma broń palną!! Ja jednak mam coś jeszcze na myśli. Spójrzcie najpierw na czarodzieja, a potem na gremlina. Teraz na golema i na tytana. Widzicie? Te jednostki zupełnie do siebie nie pasują !!. Gremlin jest ocieplony jak na syberii, a czarodziej hasa, prawie na golasa :smiech1: Tytan, cały w piorunach i piórkach, a golem w szatach jak na arabii. W zeszłym Tower jednostki do siebie pasowały a teraz ???!!!! Mam nadzieje, że w misji treningowej będzie Haven, bo Academy nie chce nawet ruszać...
^vinius
6. RE: Jednostki
2005-09-24 15:33:06
no widzisz... gremlin z arkebuzem. ja się pochlastam.
~acha12345
7. RE: Jednostki
2005-09-24 16:30:00
ej ludzie ale jesteście wybredni nie rozum iem was dla mnie jednostki bomba prócz drukarki:D czego chcecie brak mi słów o czym wy piszecie
greyhawk
8. RE: Jednostki
2005-09-24 16:41:21
hyhy,żeczywiście skany tych dziwadełek z akademii całkiem zabawne:)ale to pewnie tylko koncepty jakieś więc niepanikujcie:) ale już teraz gremlina bym zostawił,może tylko bez pukawki:) no bo czemu gremlin ma nie wyglądać ja.. jak gremlin:D a tak całkiem serio,sylwanas komentować niebęde,mistrzostwo świata,mam nadzieje że te koncepty zostaną jak najwiernej odwzorowane. co do academy: 1.gremliny.. hmm inne nie znaczy gorsze,mogą zostać,zawsze to jakiś powiew świerzsości:) przy boku to pewnie nie broń palna(dyskusja bezsensowna jak w przypadku karabinu drowów;) ) a nawet jeśli.. proch w herosach mieli i taka prymitywna pukaweczka to nieproblem;) 2.gargulce-oczywiście że tak niebędą wyglądać,niby jak miały by sie poruszać?to pewnie bydynek bądz ich forma jako statyła(zapomnieliście już że gargulec to posąg ożywiony?) 3.dżin..dziwny i inny ale niema się czego przyczepić,rzecz gustu. 4.mag.w dup* pierd***** ci** :D mag,władca mocy tajemnych,ta jednostka zbudowała akademie i za pomocą swej wiedzy stworzyła gargulce,golemy,ujażmiła tytany i raksze.. buhaha,kto w to uwierzy jak zobaczy to coś?dajcie spokój. 5.golem-też inny,ale wzorowany na ulubionych przsez magów dzinach.. czemu nie?wykonany nieżle;) 6rakshasa-nowum,wygląda nieżle i pasuje,kwestia gustu ale dla mnie spox 7.tytan.. mam mieszane zdanie.jak zostanie to się przyzwyczaje,spoko,ale jak wymyślą coś innego to się nieobraże:) podsumowywując-to są jakieś koncepty i arty,jak będzie naprawde czas pokaże,ogólnie wrażenia mają prawo być mieszzane.. ale pamiętajcie:H5 TO NIE H3,I NIGDY NIM NIEBĘDZIE.i dobrze.stworki powinny być troszkę inne w każdej części a z doświadczenia każdy wie że do większości się przyzwyczaimy i pokochamy.dodam tylko że w h3 tower to moj ulubiony zamek,znam go od podszewki,nic bym niezmienił i w ogóle.. ale ciesze się z tego co zobaczyłem.no oprócz magów.. takie pipy.. :D
^vinius
9. RE: Jednostki
2005-09-24 17:02:55
mała pukaweczka? pozwolisz, ze przytoczę Szanownego Acid Dragona (źródło wiedzy) - proch był znany, ale w całej serii gier MM Acid znalazł tylko 2-3 armaty (we wszystkich światach!) zgadza ise? nie licząc ofkos technologii starożytnych, ale to już inna działka (dawno nie uzywaja prochu, tylko lasery itp). tak więc - gremliny - tak, broń palna - won! poza tym - w każdej części inne stworki? czy wszystko w porządku? co to, oc roku ewolucja i goblin z h1 jest inny niz w h2? przegięcie.
greyhawk
10. RE: Jednostki
2005-09-24 17:12:09
hę?nieczaje Cie:) a pewnie że inny,w we wszystkich częściach każda jednostka przechodziła kosmetyczne bądz kosmiczne;) zmiany i jakoś z regóły było spox,trza by się przyzwyczaić:) a co do pukawki.. nie mówie że musi być ale że jak będzie to się nic niestanie.. przecież tym to nic nieustrzelisz:) znam serie od zarania i proch(bądz inne środki wybuchowe,choćby magiczne)są częste w społeczności magów.bomby,pułapki.. alchemia stary,nic więcej.pozatym ta część nawet gdyby była w tym samym świecie osadzona,to i tak opisywała by wydażenia pużniejsze.. a świat w miejscu niestoi:) oczywiście niechce tu żadnych armat,karabinów itp,ale ten jego żarłacz jest smieszniuchny:)strzelaleś kiedyś z czegoś takiego? z gwożdzi na przykład?:) nie trafisz nic jedeli niepodejdzie i nie pocałuje cie w.. ehm,no wiesz:D zresztą to jakiś róg pewnie albo inny wynalazek jakiegoś szaleńca:)
^val-gaav
11. RE: Jednostki
2005-09-24 17:20:13
Ja mam tylko jedno pytanie : Czy ktoś zapisał te skany u siebie na dysku ? Prosiłbym o zamieszczenie bo kurcze w pierwotnym miejscu już ich nie ma (przekroczony limit transferowy) ... Ja naprzykład dopiero wróciłem i tych skanów nie widziałem :( [EDIT] Już znalazłem Sylvan: http://img143.imageshack.us/img143/6193/sylvanconceptarts2aw4ec.jpg Academyemy: http://img143.imageshack.us/img143/8853/academyconceptarts1iv6cp.jpg ciekawe ile te czasu wytrzymają :) Ale mam kolejną prośbę : Zna ktoś rosyjski i by cosik przetłumaczył ?
^vinius
12. RE: Jednostki
2005-09-24 17:34:09
że co? grałeś w każdą MM? to spoko. więc wiesz, ze jakby proch był tak popularny (a kilka armat w gigantycznym swiecie.. planety, planetoid, a na wszystkich TYLKO 3!) to uzbroiliby każdego wojaka w muszkiet. tak dalej być nie będzie! nie dla arkebuzów. kosmetyczne poprawki - owszem, ale nie takie, że tutaj czarci lord to zdeformowany czlowiek, a w h4 pies z mieczem.
greyhawk
13. RE: Jednostki
2005-09-24 17:45:48
demony to wynaturzenia i mutacje,czrci lord oznacza coś jak pułkownik czy ksiąze (zakładając że diabeł to król)wojsk piekielnych,wyglądać może różnie.. czytaj co pisze i sie niepieklij:) w seri proch w powszechnym urzytku nigdy niebył i nic takiego nienapisałem,czasem się w jakimś laboratorium zdażał,ale zapalniki siarkowe czasem wspomagane magią są już dostępne w każdym sklepie i każdy pierwszy lepszy złodziej potafi z tego bum małe zrobić:)a do wystzelenia paru żąłędzi i rumcajs czystego prochu nieużywał:D tylko o to chodzi:) swoją drogą wole żeby kreganie nieodwiedzali naszego świata i swoją technike trzymali z daleka przed zwykłymi(nie) śmiertelnikami:) pozatym zmiany w wyglądzie można łatwo wytłumaczyć-ot,nowy ontynent,nowe stwory,nowe gatunki starych stworków itp.nawet człowiek na różnych kontynentach ma różny kolor.grunt żeby byly kiedy trzeba poważne(magowie) a kiedy indziej(szkielety, zombie,gremliny)straszno-zabawne:) ) oczywiście są pewne granice ale raczej lużne więc nierozumiem czego sie czepiacie casami:) konkrety prosze:)
Vandergahast
14. RE: Jednostki
2005-09-24 17:56:51
faktycznie, na razie jednostki Sylvan prezentują się wspaniale, wreszcie ten jednorożec nie jest taki hmm(cenzura? :]) gejowski, z academy źle wyglądają ten neiczęsny gargulec (też mam nadzieję że to budynek), Gremlin i Mag, chociaż co do maga mam nadzieję że w rzeczywistości będzie to lepiej wyglądać. dżin ma trochę śmieszne łapki, ale tutaj na bank w grze nastąpi korekta
~kjhafhsagj
15. RE: Jednostki
2005-09-24 18:00:32
Ja mam nadzieję że te arty z Academy to tylko koncepty i da się jeszcze zmnienić. Przecież Academy w 3 wymiatało a tu takie coś?? Gremlin jakby z Syberii był a w ręku ta strzelba?? Gargulec przypomina jakiś stary komputer ,,,jak to wogule atakować może?? Mag który ma być potężny jak jakiś Alladyn wygląda albo szejk arabski. Dżin ma wielkie łapy a malutką główkę...ale najgorszy jest Tytan ... Czemu on jest czarny??? I co on tak prądem emanuje ,jak już ktoś tu zauważył, jak X man. I jeszcze to indiańskie ubranko... A najgorsze jest to żę wygląda na to że z Academy zrobili Zamek o charakterze "prawożądny zły" - patrz na twarze Tytana, Maga , Raksassy. Przecież Magowie od zawsze byli dobrzy i byli sojusznikami Natury i Ludzi. A w H5 mają mieć sojusz z necro. :-< :-< :-(
greyhawk
16. RE: Jednostki
2005-09-24 18:11:19
mnie raczej przypominają chaotyczny dobry:) a necro to chyba tajna oranizacja wynaturzeńców z haven i akademi.oczywiście że tak wyglądać niebędą,napewno jednak większość będzie wzorowna na tych artach..
Vandergahast
17. RE: Jednostki
2005-09-24 18:40:20
tłuamczenie się robi, podziękujcie później mojeje staszej, ale na razie wygląda na to że jest tam tylko historia rasy i takie bzdety :/
greyhawk
18. RE: Jednostki
2005-09-24 18:56:26
hyhy,dziekówka:) a co powiecie na to: In Heroes of Might and Magic V, each faction has its own unique abilities, and Dark Elves are no exception. They can receive bonuses for various combinations of strikes. oraz Dark Elves are quite magic-oriented, as their heroes are good in magic resistance. jak dla mnie bomba,o to mi chodziło:) ciekawe ylko jak to wyjdzie w praniu i co to znaczy dokładniej:)
Vandergahast
19. RE: Jednostki
2005-09-24 19:01:19
to jes ttakie mniej więcej najważniejsze z tego co dało rade przełożyć,ciężko wymagac profesjonalnego słownictwa :] Sylvan We wszystkich światach i fizycznych istnieniach elfy zawsze były istotami żyjącymi w harmonii z przyrodą (...) umieścili miasto na gigantycznym drzewie (...) są blisko przyrody, a ich udział w upiększaniu jest ogromy (...) cosik zaczerpnieto z Indian, ejst wzmianka o skalpach! i średniocziewcznej Europy, głownie Brytanii. Głowna idea tej rasy to przyroda i tu sylvan przeciwstawia się Nekro, jesli Nekro to śmierć, to Sylvan to życie. Elfy toczyły z nimi 3 wojny. dalej jest coś o tym że wszyscy są inteligentni bystrzy (ale nie wiem o kogo chodzi) i ze Inferno tutaj odstaje bo takie nie jest. Magia też gra u elfów niemałą rolę. dalej problemy z odcyfrowaniem i na końcu że Sylvan wydaje sie skrajnie żywy. Academy Tu żyją 3 sprzymierzone rasy: magowie, gremliny i tytany i maja silne armie. Inspirowane wszystko mitologia Wschodu, dżiny, rakshasy itp., zewnętrzny wygląd miasta utrzymany w arabskiej i indyjskiej tradycji. Dla upiększenia (dla Europejczyka) uproszczono detale. Wydaje się że Academy unosi się w powietrzu, co jeszcze bardziej podkreśla siłę jego/jej magii. Istoty też zaimportowano ze wschodzniej mitologii. Coś o gremlinach że oddają wschodneigo ducha... (to niepewne) Duza ilość magii ma swój wkład w taktykę, nei tylko czary ale i magiczne konstrukty (golem, gremlin), ale i przsyzwane za pomocą magii stworzenia (dżin, rakshasa). Rasa jest nieobyta z życiem, nieprzystosowana (o co może tu chodzić?) Włada Czymś gorejacym (para, piorun?) Specyficzna taktyka, a zamek jest mocno zanużony w przebiegu kampanii. (prawdopodobnie :]) Sorki za niedokładności, ale w sumie nic ważnego tu nie było.
~nwcredpill
20. RE: Jednostki
2005-09-24 19:16:07
A możesz coś napisać jaki charakter zamku ma Academy. Chodzi mi o to że, np. Sylvian nie lubi się z necro i Inferno. I mam jeszcze takie wonty: skąd ta gazeta to wzięła, wykupiła , przekupiła, wykradła, zhackował.