![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-14 08:10:48 napisana przez ^Nayan Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
Vandergahast |
a odnośnie tego jezdźca, zobaczymy jak będzie atakował, ten mały ludek raczej za wiele nei zdziałą, ale wierzchowowiec... btw, jakoś nie wyobrażam sobei animacji ataku hydr, chociaż wygląda fajnie.
---------
H5 - RPG :/
|
||
^val-gaav |
Panowie jest nadzieja ! Patrzcie co wynalazłem
[IMG]http://img399.imageshack.us/img399/9256/12116rm.th.png[/IMG]
To jest chyba ulepszona Shadow witch ... Muszę powiedzieć , że wygląda chyba o wiele lepiej ...
I przynajmniej nie jest już klonem :)
Jakoś mnie to już trochę uspokoiło ...
|
||
^Puzon_351 |
oooo Val-Gaav good job :)
A więc miejmy nadzieje, że to shadow witch po upgrade :D
|
||
^Huksi |
Czy ma ktoś może skany gazety Game Land ? Nie mogę się wprost doczekać by zobaczyć nowe jednostki. A może ktoś ma stronę internetową tego czasopisma?
|
||
^Puzon_351 |
Zdaje mi sie, że to jest [url=http://www.gameland.ru/]ten link[/url]
|
||
^vinius |
więc jak, dacie te skany?:)
co do wiedźmy: kto napisał, że wśród mrocznych elfów panuje matryarchat (czy jakos takoś)? toż to bzdura. każde społeczeństwo inaczej opisuje mroczne elfy. wg najpopularniejszego opisu Forgotten Realms (kładniam sie Greenwoodowi i reszcie)
panuje tam taka hierarchia, jak u np. zwykłych elfów, czy ludzi. państwem rządzą zarowno arcymagowie mężczyźni, jak i kobiety. (tylko większość kapłanów Loth, pajęczej królowej, to kobiety). więc mi tu bzdur nie pisać, że kobiety se mężczyzn podporządkowały, bo pozaduszam. (btw. wedlug literatury FR drow'owie mają czaryn kolor skory :))
|
||
~Avonu_de_Odihs |
^vinius napisał/a:
> co do wiedźmy: kto napisał, że wśród mrocznych
> elfów panuje matryarchat (czy jakos takoś)? toż
> to bzdura. każde społeczeństwo inaczej opisuje
> mroczne elfy. wg najpopularniejszego opisu
> Forgotten Realms
> panuje tam taka hierarchia, jak u np. zwykłych
> elfów, czy ludzi. państwem rządzą zarowno
> arcymagowie mężczyźni, jak i kobiety. (tylko
> większość kapłanów Loth, pajęczej królowej, to
> kobiety).
Gdzieś to znalazł???
Po pierwsze, są tylko kapłanki Lolth (lub Lloth), nie ma kapłanów.
Po drugie, w Podmroku panuje Matriarchat, a więc rządzą kobiety. Co prawda w niektórych Domach (rodach) faktyczną władzę sprawują mężczyźni (tudzież Drowy-lisze), ale i tak oficjalnie danym Domem rządzi kobieta.
Po trzecie, łatwiej znaleźć nowego mężczyznę niż dobrego niewolnika. Tak więc życie "samców" niewiele znaczy w Podmroku.
Po czwarte, jeśli "samiec" chce przeżyć to musi wykazać, że jest w czymś dobry - magii lub szermierce.
Po piąte, twórcy Dungeonu wyraźnie zaznaczyli, że wzorowali się na Drowach opisanych przez R.A.Salvatore'a, dlatego społeczeństwo Mrocznych Elfów z Dungeon, powinno traktować się jak społeczeństwo Drowów.
Po szóste, co do braku białych włosów i czarnej skóry u Mrocznych Elfów w Dungeon, to na forum oficjalnej strony był temat (nie wiem czy jeszcze jest), czemu tak się nie wyglądają. W skrócie, aby Wizards of the Coast (który ma prawa do D&D) nie przyczepił się, że jednostki z Dungeon to Drowy i nie zaskarżył Ubisoftu ;)
("- Nasze Mroczne Elfy nie mają białych włosów, więc nie są podobne do Drowów")
|
||
~Krath |
A tak wogole według mnie nie powinno się oceniać jednostek na podstawie jakichś książek, ponieważ nie jest to Śródziemie, Greyhawk, Forgotten Realms, Dragonlance ani inny świat. Jest to świat miecza i magii i prosze o tym nie zapominać.
|
||
~Aha12345 |
coś w tym jest co mówisz :D i kiedy pokażą nowe jednostki mogli by te skany już chocia pokazać
|
||
~pita777 |
no wreszcie jakaś wiadomość o skanach :D
Sarsis napisał:
Ufffff. Finaly I am home. It was a long jurney - but I did it! I've got the scans - but due to their anormous wheight (over 10 MB) I'll make some corrections in the Photoshop, and than post them on one of the links suggested. Wait a little bit more
więc nie długo powinny być skany nowych jednostek :smiech1:
|
||
~Aha12345 |
nareszcie jakiś pozytyw dzisiaj :D już nie moge się doczekać tych jednostek :)
|
||
~pita777 |
są skany
http://forums.ubi.com/groupee/forums/a/tpc/f/1851065692/m/8561077953/p/8
lub bezpośrednio :)
http://img373.imageshack.us/img373/3558/sylvanconceptarts2aw.jpg
http://img376.imageshack.us/img376/7426/academyconceptarts1iv.jpg
|
||
~okiwjvfdroiwre |
są już skany na oficjalnym forum
|
||
~pita777 |
no muszę powiedzieć że jednostki Sylvan bardzo mi się podobają, szczególnie High Druid. Co do Academy to mam mieszane odczucia. Jak je zobaczę na jakiś screenach z walki to wtedy się wypowiem, narazie się powstrzymam :rad2:
|
||
^haku |
Jeeeeeeest nareszcie jednorożec który wygląda za....ie ... Jest... bo ten teletubisiowy z 4-ki mnie dobijał
Spirit też wygląda świetnie . ent też wymiata
co do academy się nie wypowiadam bo takim czymś... nie bede grał ... ochyda ... a tytan to wygląda jak postać z marvella powinien na klacie mieć wyszytą jeszcze wielką litere T he he
ale zamek sylvan rządzi :rad2:
|
||
^Huksi |
Dzięki za dobrą wiadomość !!!
Jednostki Sylvan to mistrzostwo świata - druid wygłąda pysznie !!!
Jednostki Academy - ... wolę się nie wypowiadać... jakoś dziwnie wyglądają, a gargulec to chyba jakiś błąd w druku :smiech1: Gremlin wygląda jak z tego głupkowatego filmu o gremlinach, golem wygląda jak dżin, a dżin jak niebieska chmurka. Czarodziej ma gwiazdki na pelerynie, Rahshasa prawie jest nie widoczna, a Tytan przebrał się za Indianina :smiech1:
|
||
^vinius |
spoko, są juz skany :)
zamek elfow - ogólnie spoko. nie ma żadnych blood sisters ani co. i jest jednostka druid kb i heroes1-2.
ale zamek Academy... Boże... (czy Starozytni, jak wolicie) rakaszana do bani. wole nagę. dżinn paralita. gargulec okropny. gremlin jak z tego filmu :(... o ile mag jeszcze ujdzie, to tytan... to chyba zywiołak energii. ale zaraz.. co trzyma gremlin? ARKEBUZ!!??
za to z jednostek neutralnych można utworzyć jeszcze z 4 zamki. powinni cos z tym zrobić :)
|
||
^haku |
taa tyle że za azteckiego kapłana zaraz jak znajde zapodam linka po wlaśnie azteccy kałani malowali się na czarno i biały piuropusz zakładali...a co do gargulca hahahahahah hahahah co to ma być mam nadzieję że to budowla z kturej się go rekrutuje bo jak by nie było to są jednostki armii i niby kto setki takich kamiennych bloków by ze sobą targał
dzin ma jakieś takie ogromne ręce i rosyjską czape (twórcą się udzieliły swojskie klimaty) a rasksha czy co tam to jakaś pomyłka :zmiesz4:
|
||
^Huksi |
Całkowicie się zgadzam. Mówiąc prościej - będe grał wszystkim byle nie tym arabskim-cosiem :smiech1:
Wracając do Sylvan... może przesadam, ale dla mnie to obok Haven i Inferno najlepszy zamek !!! Jednorożec wygląda wspaniale. Drzewiec jest boski. Można by się przyczepić do smoka, ale nie jest źle. Poza tym, Ubi uniknęło błędu z Dungeon - wszystkie elfy wyglądają inaczej.
Wiecie co? Właśnie przyszła mi na myśl dziwna hipoteza. Może gargulec będzie miał taką specjalną umiejętność, że może się przemienić w taką kamienną figurkę? Dzięki temu mógłby się uzdrawiać... Wiem, że to głupio brzmi , ale nie mogę sobie wyobrazić jak ten posążek może atakować !!
|
||
~...Zgrywus... |
Nie zgodze sie z jednym. Tytan mi sie podoba wygłąda całkiem ekhmm potężnie, przyznam że zalatuje nieco jakimś X-menem, ale to chyba najfajniejsza jednostka z całej Akademii. Golem też całkiem sympatyczny, ale reszta !!!!!
Geniusz chyba sie wyrwał z kopania ziemniaków, rakashy nie znam nie moge porównywac, gremlin to jakiś skarłaciały św. Mikołaj, a co do latającej kostki rubika to sie nie wypowiem. Został mi jeszcze Dumbledore ale także nie skomentuje.
Co do Sylvian, to wreszcie Mamy jednorożca a nie jakiegoś czwórkowego pięknorożca z drugiego konca tęczy. Ent przypomina mi conieco budynki nocnych elfów z warcrafta 3, mam nadzieje że nie bedzie tak szybki jak tamte :]. No i wreszcie udany wspaniały patetyczny druid. Swietny. Mam nadzieje że bedzie przywoływał Pegazy feniksy, a nusz machnie sie na modliszke :smiech1: co do reszty elf to elf, fajnie wyglądają, a no i duszek pozbył sie chyba tych kretynskich skrzydełek, teraz wyglada jak jakaś porządna nimfa a nie motyl po czrnobylu.
|