Logo  
Historia TFJ
Tymczasowe Forum Jaskini Behemota działało od sierpnia 2005 roku do czerwca 2006 roku, jako zastępcze forum podczas problemów hostingowych Jaskini.

Wróć do Jaskini Behemota

Witaj na Tymczasowym Forum Jaskini Behemota!
Tymczasowe forum Jaskini » Heroes V - Marmurowa Wyrocznia » Jednostki

Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-14 08:10:48 napisana przez ^Nayan
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 375 wiadomości na 19 stronach [ <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >>> ]
Vandergahast
1. RE: Jednostki
2005-09-24 00:27:43
a odnośnie tego jezdźca, zobaczymy jak będzie atakował, ten mały ludek raczej za wiele nei zdziałą, ale wierzchowowiec... btw, jakoś nie wyobrażam sobei animacji ataku hydr, chociaż wygląda fajnie. --------- H5 - RPG :/
^val-gaav
2. RE: Jednostki
2005-09-24 00:59:13
Panowie jest nadzieja ! Patrzcie co wynalazłem [IMG]http://img399.imageshack.us/img399/9256/12116rm.th.png[/IMG] To jest chyba ulepszona Shadow witch ... Muszę powiedzieć , że wygląda chyba o wiele lepiej ... I przynajmniej nie jest już klonem :) Jakoś mnie to już trochę uspokoiło ...
^Puzon_351
3. RE: Jednostki
2005-09-24 10:52:04
oooo Val-Gaav good job :) A więc miejmy nadzieje, że to shadow witch po upgrade :D
^Huksi
4. RE: Jednostki
2005-09-24 10:57:23
Czy ma ktoś może skany gazety Game Land ? Nie mogę się wprost doczekać by zobaczyć nowe jednostki. A może ktoś ma stronę internetową tego czasopisma?
^Puzon_351
5. RE: Jednostki
2005-09-24 11:01:33
Zdaje mi sie, że to jest [url=http://www.gameland.ru/]ten link[/url]
^vinius
6. RE: Jednostki
2005-09-24 11:30:36
więc jak, dacie te skany?:) co do wiedźmy: kto napisał, że wśród mrocznych elfów panuje matryarchat (czy jakos takoś)? toż to bzdura. każde społeczeństwo inaczej opisuje mroczne elfy. wg najpopularniejszego opisu Forgotten Realms (kładniam sie Greenwoodowi i reszcie) panuje tam taka hierarchia, jak u np. zwykłych elfów, czy ludzi. państwem rządzą zarowno arcymagowie mężczyźni, jak i kobiety. (tylko większość kapłanów Loth, pajęczej królowej, to kobiety). więc mi tu bzdur nie pisać, że kobiety se mężczyzn podporządkowały, bo pozaduszam. (btw. wedlug literatury FR drow'owie mają czaryn kolor skory :))
~Avonu_de_Odihs
7. RE: Jednostki
2005-09-24 11:53:05
^vinius napisał/a: > co do wiedźmy: kto napisał, że wśród mrocznych > elfów panuje matryarchat (czy jakos takoś)? toż > to bzdura. każde społeczeństwo inaczej opisuje > mroczne elfy. wg najpopularniejszego opisu > Forgotten Realms > panuje tam taka hierarchia, jak u np. zwykłych > elfów, czy ludzi. państwem rządzą zarowno > arcymagowie mężczyźni, jak i kobiety. (tylko > większość kapłanów Loth, pajęczej królowej, to > kobiety). Gdzieś to znalazł??? Po pierwsze, są tylko kapłanki Lolth (lub Lloth), nie ma kapłanów. Po drugie, w Podmroku panuje Matriarchat, a więc rządzą kobiety. Co prawda w niektórych Domach (rodach) faktyczną władzę sprawują mężczyźni (tudzież Drowy-lisze), ale i tak oficjalnie danym Domem rządzi kobieta. Po trzecie, łatwiej znaleźć nowego mężczyznę niż dobrego niewolnika. Tak więc życie "samców" niewiele znaczy w Podmroku. Po czwarte, jeśli "samiec" chce przeżyć to musi wykazać, że jest w czymś dobry - magii lub szermierce. Po piąte, twórcy Dungeonu wyraźnie zaznaczyli, że wzorowali się na Drowach opisanych przez R.A.Salvatore'a, dlatego społeczeństwo Mrocznych Elfów z Dungeon, powinno traktować się jak społeczeństwo Drowów. Po szóste, co do braku białych włosów i czarnej skóry u Mrocznych Elfów w Dungeon, to na forum oficjalnej strony był temat (nie wiem czy jeszcze jest), czemu tak się nie wyglądają. W skrócie, aby Wizards of the Coast (który ma prawa do D&D) nie przyczepił się, że jednostki z Dungeon to Drowy i nie zaskarżył Ubisoftu ;) ("- Nasze Mroczne Elfy nie mają białych włosów, więc nie są podobne do Drowów")
~Krath
8. RE: Jednostki
2005-09-24 12:46:17
A tak wogole według mnie nie powinno się oceniać jednostek na podstawie jakichś książek, ponieważ nie jest to Śródziemie, Greyhawk, Forgotten Realms, Dragonlance ani inny świat. Jest to świat miecza i magii i prosze o tym nie zapominać.
~Aha12345
9. RE: Jednostki
2005-09-24 12:54:37
coś w tym jest co mówisz :D i kiedy pokażą nowe jednostki mogli by te skany już chocia pokazać
~pita777
10. RE: Jednostki
2005-09-24 13:42:12
no wreszcie jakaś wiadomość o skanach :D Sarsis napisał: Ufffff. Finaly I am home. It was a long jurney - but I did it! I've got the scans - but due to their anormous wheight (over 10 MB) I'll make some corrections in the Photoshop, and than post them on one of the links suggested. Wait a little bit more więc nie długo powinny być skany nowych jednostek :smiech1:
~Aha12345
11. RE: Jednostki
2005-09-24 13:50:02
nareszcie jakiś pozytyw dzisiaj :D już nie moge się doczekać tych jednostek :)
~pita777
12. RE: Jednostki
2005-09-24 14:00:21
są skany http://forums.ubi.com/groupee/forums/a/tpc/f/1851065692/m/8561077953/p/8 lub bezpośrednio :) http://img373.imageshack.us/img373/3558/sylvanconceptarts2aw.jpg http://img376.imageshack.us/img376/7426/academyconceptarts1iv.jpg
~okiwjvfdroiwre
13. RE: Jednostki
2005-09-24 14:05:16
są już skany na oficjalnym forum
~pita777
14. RE: Jednostki
2005-09-24 14:08:30
no muszę powiedzieć że jednostki Sylvan bardzo mi się podobają, szczególnie High Druid. Co do Academy to mam mieszane odczucia. Jak je zobaczę na jakiś screenach z walki to wtedy się wypowiem, narazie się powstrzymam :rad2:
^haku
15. RE: Jednostki
2005-09-24 14:41:51
Jeeeeeeest nareszcie jednorożec który wygląda za....ie ... Jest... bo ten teletubisiowy z 4-ki mnie dobijał Spirit też wygląda świetnie . ent też wymiata co do academy się nie wypowiadam bo takim czymś... nie bede grał ... ochyda ... a tytan to wygląda jak postać z marvella powinien na klacie mieć wyszytą jeszcze wielką litere T he he ale zamek sylvan rządzi :rad2:
^Huksi
16. RE: Jednostki
2005-09-24 14:46:32
Dzięki za dobrą wiadomość !!! Jednostki Sylvan to mistrzostwo świata - druid wygłąda pysznie !!! Jednostki Academy - ... wolę się nie wypowiadać... jakoś dziwnie wyglądają, a gargulec to chyba jakiś błąd w druku :smiech1: Gremlin wygląda jak z tego głupkowatego filmu o gremlinach, golem wygląda jak dżin, a dżin jak niebieska chmurka. Czarodziej ma gwiazdki na pelerynie, Rahshasa prawie jest nie widoczna, a Tytan przebrał się za Indianina :smiech1:
^vinius
17. RE: Jednostki
2005-09-24 14:50:39
spoko, są juz skany :) zamek elfow - ogólnie spoko. nie ma żadnych blood sisters ani co. i jest jednostka druid kb i heroes1-2. ale zamek Academy... Boże... (czy Starozytni, jak wolicie) rakaszana do bani. wole nagę. dżinn paralita. gargulec okropny. gremlin jak z tego filmu :(... o ile mag jeszcze ujdzie, to tytan... to chyba zywiołak energii. ale zaraz.. co trzyma gremlin? ARKEBUZ!!?? za to z jednostek neutralnych można utworzyć jeszcze z 4 zamki. powinni cos z tym zrobić :)
^haku
18. RE: Jednostki
2005-09-24 14:57:08
taa tyle że za azteckiego kapłana zaraz jak znajde zapodam linka po wlaśnie azteccy kałani malowali się na czarno i biały piuropusz zakładali...a co do gargulca hahahahahah hahahah co to ma być mam nadzieję że to budowla z kturej się go rekrutuje bo jak by nie było to są jednostki armii i niby kto setki takich kamiennych bloków by ze sobą targał dzin ma jakieś takie ogromne ręce i rosyjską czape (twórcą się udzieliły swojskie klimaty) a rasksha czy co tam to jakaś pomyłka :zmiesz4:
^Huksi
19. RE: Jednostki
2005-09-24 14:59:02
Całkowicie się zgadzam. Mówiąc prościej - będe grał wszystkim byle nie tym arabskim-cosiem :smiech1: Wracając do Sylvan... może przesadam, ale dla mnie to obok Haven i Inferno najlepszy zamek !!! Jednorożec wygląda wspaniale. Drzewiec jest boski. Można by się przyczepić do smoka, ale nie jest źle. Poza tym, Ubi uniknęło błędu z Dungeon - wszystkie elfy wyglądają inaczej. Wiecie co? Właśnie przyszła mi na myśl dziwna hipoteza. Może gargulec będzie miał taką specjalną umiejętność, że może się przemienić w taką kamienną figurkę? Dzięki temu mógłby się uzdrawiać... Wiem, że to głupio brzmi , ale nie mogę sobie wyobrazić jak ten posążek może atakować !!
~...Zgrywus...
20. RE: Jednostki
2005-09-24 15:01:31
Nie zgodze sie z jednym. Tytan mi sie podoba wygłąda całkiem ekhmm potężnie, przyznam że zalatuje nieco jakimś X-menem, ale to chyba najfajniejsza jednostka z całej Akademii. Golem też całkiem sympatyczny, ale reszta !!!!! Geniusz chyba sie wyrwał z kopania ziemniaków, rakashy nie znam nie moge porównywac, gremlin to jakiś skarłaciały św. Mikołaj, a co do latającej kostki rubika to sie nie wypowiem. Został mi jeszcze Dumbledore ale także nie skomentuje. Co do Sylvian, to wreszcie Mamy jednorożca a nie jakiegoś czwórkowego pięknorożca z drugiego konca tęczy. Ent przypomina mi conieco budynki nocnych elfów z warcrafta 3, mam nadzieje że nie bedzie tak szybki jak tamte :]. No i wreszcie udany wspaniały patetyczny druid. Swietny. Mam nadzieje że bedzie przywoływał Pegazy feniksy, a nusz machnie sie na modliszke :smiech1: co do reszty elf to elf, fajnie wyglądają, a no i duszek pozbył sie chyba tych kretynskich skrzydełek, teraz wyglada jak jakaś porządna nimfa a nie motyl po czrnobylu.