![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-14 08:10:48 napisana przez ^Nayan Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
^Kirkegaaard |
A ja napiszę, że takie "rasowe" zamki mi sie podobają. I przekonuje mnie argument o tym, że te poprzednie bywały zlepiane "na siłę" (nie mówię tu o H4, bo to w ogóle był ewenement). Więc nie mam nic przeciwko temu, że w Dungeon było tyle elfich jednostek. Tylko...
No niech to nie będą bliźniaczki do czorta :/
To samo do sylvan - ok, mogą być same elfy, byle różnie namalowane.
I jeszcze jedno - jak na razie idziemy drogą jednolitych rasowo zamków:
Haven
Dungeon
Sylvan
Inferno (same demony - poza koszmarami)
ponadto w dodatkach być może pojawią się zamki krasnoludów i goblinów.
|
||
~Avonu_de_Odihs |
^Nicolai napisał/a:
> Na forum Ubi znalazłem listę potworów
> neutralnych:
(...)
> Zaciekawiły mnie Varius Dinosaur. Dinozaury HoMM.
> Także zdziwiło mnie, że będą Giant Spider(Wielkie
> Pająki) i Elemental Dragon(Smoczy Żywiołak, Smok
> Żywiołów).
To jest Wish List (lista życzeń) jednego z fanów, a nie potwierdzona lista jednostek neutralnych.
|
||
SirLuq |
^Kirkegaaard napisał/a:
Więc nie
> mam nic przeciwko temu, że w Dungeon było tyle
> elfich jednostek. Tylko...
> No niech to nie będą bliźniaczki do czorta :/
> To samo do sylvan - ok, mogą być same elfy, byle
> różnie namalowane.
> ponadto w dodatkach być może pojawią się zamki
> krasnoludów i goblinów.
no wlasnie precz z blizniakami (swoja droga czy ta gre tworza jacys blizniacy
:smiech1: )
w dodatku podobno ma byc zamek orków a nie goblinow
:smiech1:
|
||
^haku |
jak poczytacie różne artykuły to się dowiecie, że teraz heroes dzieje sie w tym samym świecie co might and magic dark messiah ... wzajemne wątki z tych dwóch gier się uzupełniają :zmiesz4: poza tym wydażenia z dark messiah rozgrywają się po tych opowiedzianych w heroes
w dark messiah jest świat zrujnowany przez orki o gobliny więc nitrudno zgadnąć jaki zamek pojawi się w dodatku do heroes :pff6:
|
||
^vinius |
zaraz "dodatku". moze nival chce nam zrobić niespodzianke i to będzie właśnie ten zamek.
czy wiadomo coś juz o fabule? (nie domysły i spekulacje, konkrety). może własnie z orkami zwiazana jest fabuła.
|
||
SirLuq |
tyle czasu czekac zeby zobaczyc jednostki - przegiecie :smiech1: i to zdjecia ze skanow hahah tylko jedna osoba ma ta gazete? tylko jedna interesuje sie H5 ? wierzyc sie nie chce :smut2:
|
||
^Puzon_351 |
Mi się zdaje, że zamek z orkami(Behemoty muszą być ) jest pewny) natomiast co do zamku krasnoludów to wielkie hmmm:] Oczywiście chciałbym żeby sie pojawił:P ale zobaczymy. No możlwie, że się pojawi :) zawsze to większa różnorodność
|
||
~Aha12345 |
ja chciałbym jeszcze 3 zamki krasnali barbarzyńców i może być jakiś jeszcze np żywiołó:))
|
||
^vinius |
jakie skany? błagam, zapodajcie linki!
a co do zamkó: nie chcę osobnego dla krasnali. moze będą neutralni? a zamek barbarian musi być.
|
||
^Nicolai |
^vinius napisał/a:
> ? a zamek barbarian musi być.
Może będzie w dodatkach.(Oby!)
|
||
~...Zgrywus... |
Nigdy sie nie udzielałem w jaskini, ale zawsze bardzo chętnie zaglądałem na to forum szukając porad i innych sympatyczności. Jestem szczęśliwym posiadaczem wszystkich części HoMM w originale, poza 4 bo nie zasługuje według mnie na zakupienie jej. Dość prezentacji, czas na mój komentarz. Osobiscie bardzo mi się podoba sposób w jaki Ubi stworzyło poszczególne "nacje", nie są na siłe pozlepiane jak w pozostałych częściach, są spójne i w miare odzwierciedlają, "realny" świat. Nie bedzie już sytuacji gdzie w zamku elfów, była aż jedna jednostka z tej rasy . Szczególnie zaintrygowały mnie mroczne elfy, bedzie to zapewne pewien powiew swierzości (oby nie z sedesu) w grze. Nie przeszkadza mi ilość elfów, chociarz żal mi Meduz, bedących moimi ukochanymi jednostkami w Hero 3, ale mam nadzieje, ze znajde je wsród jednostek neutralnych. Co do ilosci kobiet w tym zamku to jestem zadowolony, zawsze mi ich jakoś brakowało w grze, ponadto według mnie bardzo dobrze pasują do tego zamku. W różnych mitologiach kobiety bardzo często były utożsamianae z mrocznymi, tajemniczymi przewrotnymi siłami i jakimiśtam plugastwami jak sfinksy czy harpie, a czy Dugeon nie jest takim zamkiem ?? Niemiałbym nic przeciwko tej "krwawej siostrze", postać ciekawa, ale dlaczego jest k**** tak podobna do wiedzmy. Nie mogłaby być przynajmniej siwa albo łysa czy cokolwiek. Obie elfki mają identyczne figóry i niemal takie same fryzury, a jak sie pomyle i każe wiedzmie atakować :]. Teraz tylko czekam aż pokażą, jak w rzeczywistosci bedą wyglądały nowe zamki i reszta jednostek.
Mogliby sie troche spreżyc, bo niedługo wyjeżdzam i nie bede miec za bardzo dostępu do internetu, nie wiem czy im oni tam kawe dozują czy co ale ja sie już nie moge doczekać. Pozdrawiam wszystkich :rad3:
|
||
^haku |
przeczytałem na forum ubi w jedynym poście jak jakiś koleś obiecał skany z gazety więc jak macie link lub coś o tym wiecie dajcie znać :rad2:
|
||
~Aha12345 |
< Ciach deleted by me>
Nie lepiej powiedzieć , że "lecą w kulki" ... W jaskini uzywanie słowa na h..(i innych mu podobnych) jest zdecydowanie zabronione !
Val Gaav
|
||
olo_123 |
Zamiast krwawej siostry w Dungeon mogłyby być : meduzy lub beholdery .
Jakoś tak za dużo tych elfów mi się wydaje.
Wiedźma z Dungeon powinna móc przyzywać pająki.
Co sądzicie o tej przykurczonej postaci na T-rexie ?
|
||
^haku |
jeżlei chodzi o championa to wole się nie wypowiadać ... wygląd na concept arcie niezły ale jak zobaczyłem scren ... co to ma być jak niziołek na jaszczurce ... chyba nie chcieli by był na polu bitwy podobny do bochatera to zrobili go małego
w tkej postaci ni budzi respektu
i chyba nie mówmy na tego gada t-rex
może smok z komodo :rad2:
|
||
greyhawk |
nie przesadzajcie.najpierw kszyczycie o realiżmie,produkujecie się o składnej fabule i w ogóle a teraz nagle pogrom na nowe miasta.wcześniej pisaliście że chcecie jakiejś zmiany,czegoś nowego aby gra się rozwijała a teraz sami sobie zaprzeczacie.robiliśmy to samo w przypadku h4,i to z naszej winy(3do zbyt mocno wzieła sobie głosy fanów do siebie) gra została spaprana.niepopełnijmy tego samego błędu,krytyka jest jak najbardziej potrzebna,ale konstruktywna.zaufajcie też troche ubi,na jednostki z h3 też napoczątku były ogromne nażekania,a teraz jakoś nikt z Was tego niepamięta.jednolite miasta to pomysł BARDZO dobry.poprzednie dungeon to dziwacznie pozlepiany zamek pełen bezmyślnych potworów,a zamek ma reprezentować nacje-społeczność.teraz jes idealnie,mroczne ekfki jako elita tej rasy(mroczne ely to wszechobecny matryjarchat) żądzą i wykożystują szkolone bestie jak i podpożątkowuja meska część rasy.JEDYNE DO CZEGO MOŻNA SIĘ PRZYCZEPIĆ to to że jednostki mogą wyglądać zbyt podobnie(uwaga że maja podobną figure jest tragiczna,a jaką mająmieć?to ta sama rasa,a wszystkie elfy są do siebie podobne)można by zmienić im uczesanie,strój bądz dać wiecej szczegułów wyróżniających jednostke,ale tylko tyle.ten rider też jest pewnie tylko żle wyskanowany,ale takie pierdoły zostaną poprawione na beta!nikt z was niezaóważył że h5 to pierwsza część gdzie zwykły humanoid sięga do pasa potworom!
|
||
olo_123 |
^haku napisał:
> w tkej postaci ni budzi respektu i chyba nie mówmy na tego gada t-rex może smok z komodo
He he :)
Mam podobne odczucia , faktycznie nie budzi respektu.
Może to jeszcze zmienią , pod wpływem słów krytyki ?
Ostatecznie można się przyzwyczaić nawet do tej krwawej siostry jak radzi greyhawk :) ale konstruktywna krytyka chyba nie zawadzi. Kto wie może Ubi przedstawi lepsze modele
(przynajmniej niech uczesanie zmienią tym paniom).Zresztą po to nam pokazują te jednostki, żeby poznać nasze zdanie.
Zastanawia mnie jedna sprawa. Czy poszczególne nacje będą zróżnicowane poprzez zastosowanie rasowych bonusów i umiejętności.
|
||
^haku |
do tego zamku to się nie przyczepiam... jeżeli nie zauważyłeś jako jedyny chyba popieram te dwie laski z dungeon :rad2:
a do tego ridera to tylko ten mały szczegół mnie razi nic więcej bo miasto jest wedłóg mnie najlepsze ze wszystkich pokazanych...ma klimat
i dobrze ze o tym wspomniałeś bo w 4 niziołek był prawie taki jak tytan a tu każdy chyba widział hydrę ... ciekawe jak bedzie tytan wyglądał :rad2:
|
||
^Puzon_351 |
No a jednak, znalazł się ktoś komu te laski pasują :) Mnie jednak kłują w oczy, pozostałe stwory uważam za bardzo dobrze zrobione :) (zobaczymy jak tam Black Dragon będzie wyglądał:P)
|
||
greyhawk |
no to się rozumiemy:D dla mnie miasto ma 1 wadę,co do której zgadzają sie chyba wszyscy-czarownice i te miłe panie z nożami są zbyt podobne(na artach jest już inaczej) i mam nadzieje że to się troche zmieni.nie jest to jednak aż tak istotne.. ważne jest jedno-od teraz każdy zamek tworzy spójną nacje,odrębną i różną od pozostałych(elfy są podobne ale mają wspólnych przodków wiec no problemo).dla mnie to wielki plus.pytanie podstawowe już padło-czy teraz te społeczności będą miały jakieś rasowe bonusy,czy i jakie będą między nimi relacje.czy mroczne elfy będą nienawidzić swoich leśnych braci za strącenie pod ziemie?
czy herosi na mountach bedą się rożnili od tych biegających na piechte? może elfy będą biegały szybciej po trawce(lub każda nacja po swoim terenie),academy z pewnością bedzie mieć plusy do magii,co z resztą?raczej to jest ważne..a wygląd jednostek(cerbery,anioły,sukuby chyba tez jak i koszmary) ulegał kosmetycznym zmianą już kilkakrotnie więc niema co się rzucać.w końcu grając jakąś frakcją bedzie sie można utożsamiać z czymś konkretnym.. mam nadzieje że te ważniejsze rzeczy dla grywalności(czary nacji,zdolności spec.jak i różnorodnośc bohaterów) będą ok.
|