|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-05-29 23:35:41 napisana przez ^Nicolai Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
~Tristan- |
^Nicolai napisał/a:
> Rozmiar pliku instalacyjnego wyniesie około 680
> MB, a użytkownikom zostaną udostępnione trzy mapy
> z kampanii w trybie single-player (jedna dla
> Nieba, druga dla Piekła i trzeci scenariusz o
> nazwie 843 YSD: Falcon’s last flight).
> Ponadto demo zaoferuje opcję Duel Mode z
> możliwością wybrania 6 herosów spośród 18
> dostępnych.
Tak przynajmniej Nicolai napisał wczesniej:-)
|
||
~Tristan- |
Juz jest demo! Jupiiii!
|
||
~RycerzMike |
Taa jest ale zeby je sciagnać to potrzeba czasu nie zagram wczesniej niz chyba koło 20 :)
|
||
^xeros |
~HOMMFan napisał/a:
> A na pewno będzie zajmować 680 mb? To
> potwierdzona informacja?
Też się zastanawiam czy ktoś może to potwierdzić??
|
||
~wdrr |
Tristan pisz ile twoje demo po ściągnienciu zajmuje, czy działa i skąd ściągałeś :)
|
||
Tajemniczy_Pedro |
683 mega, pisze jak byk na CDP...
|
||
~wdrr |
jak sie zacznie sciagac z cdp to wazy 699, a z ftp ubi 683 wiec sa pewne rozbieznosci zapewne w kompresji, ale wszystkie dema niewaza tyle samo
|
||
~Tristan- |
Na chwile obecną sciagam z 2 zródeł :-)
Z 1 zródła mam 209mb z 684.7mb(srednia predkosc 35.9 kb/s)
Z 2 zródła mam 87.2mb z 684.7mb(srednia predkosc 13.4 kb/s)
Sciagam z 2 bo na poczatku nie wiedziałem gdzie bede miał lepsze predkosci:P
|
||
~wdrr |
eee ja myslalem ze juz sciagnales : D
dobra ja mam 550mb juz sciagniete najlepiej idzie z tego ftp ubi : ]
|
||
^Nicolai |
Screen na dobry początek:
[img]http://www.gram.pl/upl/news/120060413175747.jpg[/img]
|
||
~Tristin- |
~wdrr napisał/a:
> eee ja myslalem ze juz sciagnales : D
> dobra ja mam 550mb juz sciagniete najlepiej idzie
> z tego ftp ubi : ]
>
Kurcze:-(
Ile idzie z FTP Ubi?
264 mega sciagniete dopiero:-(
|
||
^vinius |
jak pobierzecie, piszcie swe odczucia :)
|
||
~wdrr |
moje odczucia na temat instalacji:strasznie dlugo sie rozpakowuje mimo ze mam szybki proc duzo ramu i duzo miejsca :D, zaintsalowane demo zjmuje niecale 700mb czyli tyle ile instalka : }
|
||
SirAztech |
U mnie instaluje się, ale niestety nie chce pójść. Mam widocznie za starą kartę graficzną (GeForce2 GTS 64MB). Po włączeniu kampanii gra wyskakuje do pulpitu ;/)
Wie ktoś może jak na sterownikach NVidii wymusić funkcjonowanie statych shader'ów?
|
||
~Tristan- |
SirAztech napisał/a:
> U mnie instaluje się, ale niestety nie chce
> pójść. Mam widocznie za starą kartę graficzną
> (GeForce2 GTS 64MB). Po włączeniu kampanii gra
> wyskakuje do pulpitu ;/)
> Wie ktoś może jak na sterownikach NVidii wymusić
> funkcjonowanie statych shader'ów?
Wątpie aby wina karty, ja przez pewien czas grałem w bete na Geforce 2 mx400 64 mb.
Teraz na szczescie mam Radeona 9550 128 mb :)
|
||
SirAztech |
Podobne problemy miałem z betą, poprzez to mimo, że dostałem klucz - nie mogłem sobie zagrać - nawet się nie uruchamiało.
Tutaj o dziwo, gra się uruchomiła, ale jak już wcześniej wspomniałem, podczas ładowania - wykrzacza się.
Sprawdziłem raport, jaki podaje Winda i okazuje się, że problem dotyczy sterowników albo DirectX-a (bo te pliki są raportowane).
DirectX-a mam w wersji wymaganej (czyli 9.0c) więc już sam nie wiem co z tym fantem zrobić ;/....
Pozostałe wymagania co do pamięci, proca spełniam
|
||
~Forlan |
Mam pytanie. Nie dało by się przenieść demka na dysku flash o pojemności 256 MB. No nie wiem podzielić czy coś. Proszę o szybką odpowiedź. Chciałbym sobie już zagrać.
Pozdrawiam
|
||
^vinius |
nie da się skompresować 680mb do 250mb.
|
||
~Forlan |
Skompresować nie, ale podzielić...
|
||
SirAztech |
Weż dowolny packer, który umożliwia dzielenia archiwum na częsci (np WinRAR), albo zrób to za pomocą TotalCommandera (WindowsCommandera) - opcja: Plik -> podziel ( i tam można wybrać 250MB), podzieli Ci wtedy na 3 części (przetestowałem) a potem tak samo to scalisz (opcja niżej).
Off topic: jest program, który potrafi film DVD - 4BG skopresować do około mniej niż 1 GB (nazwy nie pamiętam) więc się da :)
Porada: plik homm5_demo.exe jest plikiem wykonywalnym spakowanym za pomocą WinRar-a (można go tam podejrzeć, więc może jest tam jakaś opcja, która pozwoliłaby to archiwum podzielić na mniejsze części (tego już mi się nei chce sprawdzać - na WinRarze się sredno znam)
|