Logo  
Historia TFJ
Tymczasowe Forum Jaskini Behemota działało od sierpnia 2005 roku do czerwca 2006 roku, jako zastępcze forum podczas problemów hostingowych Jaskini.

Wróć do Jaskini Behemota

Witaj na Tymczasowym Forum Jaskini Behemota!
Tymczasowe forum Jaskini » Heroes V - Marmurowa Wyrocznia » Betatesty H5 - ważne informacje

Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-02-13 17:34:48 napisana przez ~Sparttakus
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 175 wiadomości na 9 stronach [ <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>> ]
X-OE
1. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 00:25:47
Zgadzam sie z przedmowca, do ciaglego zoomowania da sie szybko przywyknac, aczkolwiek "na poczatku" doprowadzalo to do szewskiej pasji. Tymczasem mnie - i wielu innym zapewne - przykrosc wciaz sprawiaja kamera w podziemiach oraz zakup jednostek w miastach (to ci dopiero) ...no i wspomniany domniemany "memory leak", ktory sprawia, ze po odslonieciu wiekszej czesci mapy odchodzi ochota na dalsza jej eksploracje.
greyhawk
2. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 00:39:51
uspokajam-z tego co zrozumiałem te memore leak zostano usuniete-są wynikiem wersji beta,tego że wszystko ciągle "płynie" do ubi i tego że gramy na "skompresowanej" wersji więc tym bym się nie przejmował.co do podziemi-nie jesteś pierwszy:) nu ale ponoć ma to być poprawione,choć składanie raportów w tej sprawie na pewno pomoże.co do zoomu jeszcze raz-jest on,jak i 3D po prostu codowne,w chwilach gdy gra działa normalnie jest on niesamowity i cieszy oko,dodaje też coś nowego.. mi nie pszeszkadza w prowadzeniu rozgrywki,za to pomaga w nudniejszych etapach gry.te falujące drzewa,skarby ukryte za ich konarami.. :) a teraz na serio sory że będzie dużymi literami.. MAM PROBLEM ZE ŚCIĄGNIĘCIEM OPEN BETA Z FIRE PLATET!!! kiedy ściagam firefoxem wywala mi w trakcie kolejki lub przy ściąganiu,a gdy używam IE przekraczam limit czasu na ściągnięcie,kiedy próbuje DAPEM każe mi podać login i hasło,a to którym sie na fireplanet loguje(darmowo)tam nie działa.co mam robić?
X-OE
3. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 00:48:30
greyhawk napisał/a: > uspokajam-z tego co zrozumiałem te memore leak > zostano usuniete-są wynikiem wersji beta,tego że > wszystko ciągle "płynie" do ubi i tego że gramy > na "skompresowanej" wersji więc tym bym się nie > przejmował.co do podziemi-nie jesteś pierwszy:) Oczywicie zdaje sobie sprawe, ze zostanie usuniety. Napisalem jedynie, ze "wciaz" (no bo tak od ok. 2 miesiecy :) )
^val-gaav
4. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 01:35:39
@graeyhawk. Sciagnij z 3dgamers ... Tam jest mniejsza kolejka i wszystko szybciej idzie :) ............. Co do zoomowania to wybaczcie ale nie widzę gier MP czy hot seat o ile czegoś nie zmienią . Oglądanie mapy zabiera dużo czasu a przecież rozgrywki miały być szybsze :( Pomijam już fakt że w najbardziej oddalonym zoomie stworków na mapie zwyczajenie nie widać ! Ot małe kropki . IMO powinni niektóre rzeczy powiększyć o 100%
~Pavciooo
5. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 09:59:22
Ok... Jak coś było to najwyżej się powtórzę :P 1.Statek umie pływać tylko w czterech kierunkach, tzn. nie może pływać na ukos co wydłuża dziwnie drogę... 2.Tak jak tu już pisano kamera w podziemiach... (Aczkolwiek same podziemia robią niezłe wrażenie :D) 3.Mało przejrzysty plan rozbudowy miasta 4.W tawernie powinno być dwóch Hirków do wyboru 5.Jak już przy hirkach jesteśmy to mam nadzieję, że każda nacja będzie miała do wyboru dwa rodzaje heroesów (magiczny i wojownik) w finalnej wersji? 6.Przydałyby się jeszcze ze dwa sloty na umiejętności Heroesa typu Leadership, Light magic itp. 7.Gra powinna być jeszcze zbalansowana, z tego co widzę, Sylvan nieźle rozwala wrogów... 8.POLE BITWY Nie gra się tak źle, ale napewno jest za wąskie i odrobinę za krótkie... Po co było zmieniane, rozwiązanie ze zmnienną wielkością pola bitwy było bardzo dobre!
^Koshi
6. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 10:33:04
Ja tam nie ściągałem bety-wole poczekać na gotową grę.Czekałem tyle, to jeszcze jakoś wytrzymam te kilka miesięcy.Tak czy inaczej życze wszystkim testującym miłej zabawy. :smiech1:
Tarnum_IJB
7. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 12:05:18
Ja mam jedno (jak narazie :P) spostrzeżenie: komp mi się cholera tnie :/
^val-gaav
8. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 12:33:58
@Tarnum Ustaw low detail i rozdzielczość 640x480... Dość bardzo pomaga :) PS ... Może byś poparł [url=http://free4web.pl/3/2,115020,340555,5496873,Thread.html;jsessionid=842730DD7CCEBD8F820E8832E8EF4AD5]ideę h5 pod Linuksem ?[/url]
~ziom66
9. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 15:01:50
Bardzo proszę o pomoc! Ściągnąłem klienta homm5.exe (cała noc) z fileplanet. Zainstalowałem. Nie mam seriala do Star force i nie mogę aktywować bety! Zgodnie z info na stronie cdprojektu beta jest otwarta dla wszystkich. Napisałem do Star force i powiedzieli, żeby kontaktować się z Ubisoft... Jeżeli możeci mi pomóc, to b. proszę o wskazówki.
^val-gaav
10. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 15:07:55
A forum ubi czasem odwiedzasz? Jak byk tam stoi informacja! RECIEVE YOUR KEY HERE: [url]http://www.fileplanet.com/promotions/hmmv/[/url] [url]http://www.fileplanet.com/promotions/hmmv/[/url]
greyhawk
11. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 16:39:07
nie moge znaklezc tego na 3d gamers,val,zapodasz linka?
^val-gaav
12. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 17:02:18
hmmm .... np. [url]www.3dgamers.com[/url] :) Jest na głównej , ale coś mi się zdaje , że klucze juz się skończyły
greyhawk
13. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 18:32:23
klucz mam z wczoraj,nieaktywowany tylko,gra mi sie juz sciaga,75%:) ciekawe czy moge ja zainstalowac razem z closed beta?probował juz ktos tego?
SirLuq
14. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 18:33:11
najlepiej sciagnac Download Manager z FilePlanet i zaczac sciagac (mozna robic przerwy w sciaganiu) a i sciaga sie szybko :) ja sciagalem DM i mam FireFoxa [b] Chciałem tylko dodać, że download manager z fileplanet działa tylko z IE, które najlepszą przeglądarką nie jest ... Ja bym tam nie ufał fileplanet jeśli chodzi o adds, spyware i takie tam ... no ale jak tam kto chce. Val-Gaav [/b]
SirLuq
15. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 18:43:37
podobno mozna grac w singleplayer :) potrzebny jest jakis mod jest na oficjalnym forum
^val-gaav
16. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 18:54:51
E tam zaden mod nie jest potrzebny :P Wystarczy do pliku homm5\profiles\default\input.cfg Dodać linijkę : bind show_console '`' w głównym menu wywolujemy konsole wciskajac ` i wpisujemy advmap m1 lub advmap s4 I wsio mamy singleplayer z losowym zamkiem :) Sam tak gram :P bo jak pisałem multi mi nie poszedł. Patch natomiast dodaje tryb hot seat i opcję grania na LANie ... link do patcha jest tu: [url]http://rapidshare.de/files/11936597/MenuMod.rar.html[/url] PS ... Publikuje to info bo nikt go z głównego forum ubi nie zdjął a jest już tam od wczoraj. Uznaje więc, że jest na to ciche przyzwolenie.
^haku
17. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 19:39:28
aghhhhhh ... czekalem ponad godz na fileplanet i przez przypadek zmknelo mi sie okno gdy juz wyswietliło sie download is ready i od nowa kolejka leci ... gezz powiedzcie mi tylko, ze to cos co dostalem przed sciaganiem 4a5rsfx-po53.... i tak dalej to kod potrzebny do uruchomieia bety
X-OE
18. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 19:57:46
Ano, wyglada na kod ;)
~zio66
19. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-28 23:59:46
Val gaav, mógłbyś podać, w której lini trzeba dopisać bind show_console '`' ? Bo ni w ząb nie mogę uruchomić konsoli w głównym menu. Plik zapisuję jako "wszystkie", nie jako *.txt. Z góry dzięki za info.
~zio66
20. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2006-01-29 00:06:39
Już doszedłem - w pierwszej linijce :smiech3: Ale i tak mnie wywala - chyba za słaby sprzęt :smut2: