Logo  
Historia TFJ
Tymczasowe Forum Jaskini Behemota działało od sierpnia 2005 roku do czerwca 2006 roku, jako zastępcze forum podczas problemów hostingowych Jaskini.

Wróć do Jaskini Behemota

Witaj na Tymczasowym Forum Jaskini Behemota!
Tymczasowe forum Jaskini » Heroes V - Marmurowa Wyrocznia » Betatesty H5 - ważne informacje

Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-02-13 17:34:48 napisana przez ~Sparttakus
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 175 wiadomości na 9 stronach [ <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>> ]
^haku
1. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-05 22:33:13
skoro demko ma byc w okolicy świąt to cikawe ile trzeba będzie czekać na pełna wersje mam nadzieje, że nie do nastepnych świąt
^Puzon_351
2. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-05 22:37:38
Nie tak dlugo to nie:) Pelna wersja ma byc wydana na poczatku lutego 2006 :) czy w pierwszym kwartale napewno wydadza :)
klossina
3. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 08:58:23
Witam:)) greyhawk, a dlaczegoz to Heros ma TYLKO dowodzic? Czyz nie jest ciekawsze i trudniejsze pokonywac kilku herosow ktorzy w dodatku zaopatrzeni sa w mikstury i musisz liczyc, ktory po kolei bedzie sie ruszal... Dequstibus est non dispudandum.:))) Poza tym zabicie Herosow uniemozliwia w H4 ucieczke wojsku z pola bitwy w H5 tego nie uswiadczysz. Co do WoG, H3 nie uzywam po 2 miesiacach wydania H4 i nie mam zamiaru do niej wracac w wersji 3,5 - to znaczy chcialem powiedziec 5;P A chodzic jednym herosem z armia i zbierac drewienko albo klejnocik jest bezsensem, sztuka jest wytyczyc tak droge herosow oraz jednostek aby wyczyscic cala mape. Powaznie mowiac mysle ze sporo osob nie rozumie, badz delikatniej powiem nie czuje, niuansow, piekna i fanu H4: grafiki, ktora w tego typu grze lepsza byc nie musi a jest szybka, nie ma tak poteznych wymagan sprzetowych jak H3.5 - przepraszam H5:PP. W H3 gralem sporo bo chyba ze 2-3 lata, potem jednak H4 pokazal co to strategia. Mnie martwi to ze gra idzie w strone grafiki, uproszczenia (jeden heros, brak ruchu jednostek po mapie), zadowolenia fanow H3 (przypuszczalnie sa liczniejsi niz H4). Zreszta prawdziwy fun Herosow tkwi w pojedynkach H2H, jesli ktos reflektuje na partyjke H4 z mod 3.51 na mapach turniejowych TOH jestem do dyspozycji. Z harcerskim czuwaj:PPP Rozczarowany
~szon20
4. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 10:51:31
Dobre dobre :) nreszcie w jaskini ktos kto powiedział coś dobrego o h4 i nie jestem to ja :) zastanwaiją mnie tylko ludzie którzy mówią ze są prawdziwymi fanami homm a nie podoba im sie nic po za homm3 - mam dziwe wrażenie ze nie chcą widzieć nic innego dopóki naprawde nie będzie to lepsze!! A ja nadal będe uważał że h4 jest najlepsze i mam nadzieje że h5 bedzie równiez dobre i godne miana kontynuatora sagi... dobrze ze są te testy ale mam nadzieje że nie tylko fani klasycznych (czyt. h1, h2 i h3) częsci sagi będa brac w nich udział a przedewszystkim mam nadzieje że ludzie będa obiektywni a nie cechowac grę będa pod siebie!! tego im zycze i tego żadam by byli obiektywni i czasem zastanowili się ze nie wszystko co było w h3 jest dobre i nie wszystko co było w h4 jest złe :)
greyhawk
5. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 11:24:54
hmm. po pierwsze i najwazniejsze nie jestem anty fanem h4,miala ona swoje plusy i minusy jak i h3 oczwiscie.fakt jest jednak taki ze gra oprocz tego ze ma sie podobac ma tez sie sprzedac,chocby dlatego zeby ubi o niej niezapomnial.niewiem czy pamietacie ale po wydaniu h4 3DO zbankrutowalo i co za tym idzie wszystkie wazne poprawki robili gracze.(h4 niebylo tego bezposrednia przyczyna ale jednak)ubi musi wiec zrobic gre udezajaca w potrzeby wiekszosci,jezeli nie chce powtorzyc wpadki 3DO.. istnieje jednak niebezpieczenstwo ze przez to herosi moga byc zbyt"komercyjni" sledzac jednak oficialne forum i info z targow na to sie niezapowiada.to co pisalem o h3 to moje pywatne zdanie co do gry,mozna sie zgodzic lub nie.najwiekszym minusem h4 decydujacym o tym ze h3 ma wiecej fanow jest to ze sa to 2 inne gry(w jakims stopniu).2ga rzecz to to ze bezposrednio po wydaniu,bez latek i poprawek graczy,h4 byl.. niedorobiony,teraz jest oczywiscie inaczej wiec anty fani h4-warto sprobowac jeszcze raz i dac jej jeszcze jedna szanse.ja jej dalem:) nietrafia ona jednak w moje potrzeby,dla mnie wlasnie te zmiany sa uproszczeniami ale jak powtarzam to moje odczucie i opinia.A co do strategi-rzadna gra nie da Ci jej tyle co nowy wog,przejrzyj reedme albo sciagnij i zlookaj,h3 z tym dodatkiem to zupelnie inna gra:) nio i koniec,niezmieniajmy tematu to nie forum h3/h4 :) wracajac do tematu h5-zaowazyliscie w opisach jednostek jak wiele jest nowych zdolnosci specialnych?ja juz wymyslam kombinacje ich wykorzystania:) mam nadzieje ze beta testy dobrze to wywaza i z odpowiednia strategia bedzie mozna poszalec nawet z mniejsza armia:D
^val-gaav
6. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 12:46:18
~szon20 napisał/a: > zastanwaiją mnie tylko ludzie którzy mówią ze są > prawdziwymi fanami homm a nie podoba im sie nic > po za homm3 - mam dziwe wrażenie ze nie chcą O przepraszam mi homm2 nadal się podoba .... Prawdę mówiąc to wolałbym w h2 zagrać niż w h4 :P A póki co homm3 forever :) ... Zresztą po wyjściu h5 h4 umrze , prawie wszyscy co teraz jeszcze w h4 grają (a mało ich jest) pójdą za nowością . Inaczej będzie z h3 tutaj nadal pozostanie część wiernych fanów i odpali czasem tą grę nawet z sentymentu .
~szon20
7. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 14:15:52
A żebyś wiedział że ja będe grał (o ile komp na to pozwoli i czas) w homm5 i faktycznie jestem fanem homm4 ale równie miło mi grac w Homm3, 3.5 a nawet w dwójke - choć rzadziej!! A po za tym to troche zeszlismy z tematu dlatego moze warto wrócić na własciwa droge :) Ostatnio oglądałem kolejny filmik z homm5 i ten jhest chyba z bety. Film musze przyznać jest ok... zdaje się że poprawiono profil bohatera :D mam nadzieje ze nie wróca do poprzedniej wersji ale jeszcze ją dosprawnią i ulepsza ;] no nic czekam na testy :)
klossina
8. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 14:38:47
Dobrze sprobuje nowego WoG-a, ale musze zainstalowac H3;P, gdzies mi sie to kurzy na polce. PRzepraszam za wprowadzenie malego zamieszania na forum, ale po prostu bylem rozzalony na Ubi. Moze nie bedzie tak zle, czas pokaze. Co do H5 martwia mnie wymagania, z tego co slyszalem gra plynnie chodzi na prockach 64 bitowych i z OS Win xp 64. Mam nadzieje ze alfa czy beta (bo juz sam nie wiem co mam:)) to jedynie wersja nie zoptymalizowana i ze gra bedzie chodzila na prostym Sempronie 2800 i wystarczy jej 512 ramu i niekoniecznie bardzo wypasiona karta graficzna. Pozdrawiam
^val-gaav
9. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 14:46:13
H5 ma działać na przeciętnym komputerze . Twój napewno wystarczy ... Osobiście podejrzewam że ostateczne minimalne wymagania gry nie będą większe od 1ghz 256 ramu i 32mb karty graficznej .... Oczywiście w takim wypadku trzeba będzie włączyć "All detail low" :wink:
^Puzon_351
10. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 15:43:49
No dobra kazdy ma swoje zdanie dla mnie H4 jest o wiele gorsze od H3 Ale jak juz wczesniej mowilem istnieja gusta i gusciki :)
~Tristan-IJB
11. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 15:44:58
Nie wiem czy było to na forum wspominane, ale pod tym linkiem możecie znalezc nowy filmik do herosów V http://www.megaupload.com/?d=01IY6LUV miłego sciagania i oglądania :)
^Puzon_351
12. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 16:15:45
nom spoczko wlasnie mi sie sciaga :) hehe
greyhawk
13. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 18:37:41
hyhyhy,filmik zajebisty odpowiada na wiele watkow na forum i rozwiewa watpliwosci:) 1.jednostek w armi malo a pole bitwy b.duze:) 2.zupelnie nowy czar:) a podzial prawdopodobnie taki jak w might % magic:) magia jasnosci i ciemnosci:) 3.nowy inerface postaci(dziwny ale wyglada na to ze bardzo wygodny) 4.po lvl 4 zdolnosci do wyboru:) 5.pokazane nowe jednostki w akcji(sukub atakujacy czyms jak inferno chine lighting :) )
^Huksi
14. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-06 19:48:05
Oglądałem ten nowy filmik i HV coraz bardziej mi się podoba!! Jedyne zastrzeżenia mam do braku tekstu, gdy bohater odwiedził flage. Ten tekst może nie jest tak ważny ( i tak po odwiedzeniu jakiegoś obiektu po raz n-ty wyłączamy go) ale to takie "klimatyczne". Bitwa zaś podobała mi się w 100% !! Czary wyglądają extra, a Holy Ward wymiata. Błogosławieństwo też nie byle jakie. Za ataki sukkuby i czarta powinni dostaćoskara :smiech1:
~Aha12345
15. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-07 08:45:48
Filmik fajny nie moge się już doczekać dema a co dopiero pełnej :smiech1: grafika powaliła mnie krajobrazy poprostu de best ciekawe co to było za stworzonko w drugiej walce z tymi ogonami czy coś ale wypas :rad2:
greyhawk
16. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-07 11:14:45
hyhy,wypas :D te 2 stwory do jakies inferno-jednorozce,na poczatku myslalem ze nightmary ale raczej nie,czyli nowa jednostka:) textu do wszystkiego niebedzie ale jest spore info pod PPM nio i jak wejdziesz na lokacje bonus lata nad glowa:) to z 4 czesci,nio i spoko jak dla mnie:) wie ktos co z tymi betatestami? mialy byc we wrzesniu i co? :/ link do tlumaczenia textu z filmiku i z pisma: http://mitglied.lycos.de/roseo/homm5/gamestar-commentary-eng.doc 1.6 ras 2.bez obracana kamera mozemy znalezc tylko 90% skarbow 3.beda 4 szkly magi(?) 4.po lvl bedziemy mieli do wyboru 1 z 2zdolnosci lub 2skili 5.na koncu dodany jest epilog w ktorym mova o tym ze gra sie niezmienila zbytnio ale i tak jest fajna:)
^Irvin
17. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-07 14:13:53
Testy miały (i z tego co wiem) mają się rozpocząć najwcześniej w połowie września, wiec wydaje mi się że to tak za 7-10 dni najwcześniej.
^haku
18. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-07 16:55:23
Ta krajobrazy ładen szczegulnie te klimatyczne drzewka grafa i animacja coraz lepsza z tym co wtcieklo do netu nie ma porównania ... ciekawe co to za stwór był ten z paroma ogonami ... i te durze pole bitwy :rad2: ja dla mnie narazie jest nizle betatesterzy mogą robić screny i udostępniac??? nawet jak nie to i tak pewnie masa bedzie krażyc po necie
^Puzon_351
19. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-07 17:08:03
W tej walce byly nightmares prosze bardzo tlumaczenie tego filmiku "because there is an army of Nightmares waiting for us" :)
^haku
20. RE: Betatesty H5 - ważne informacje
2005-09-07 17:11:12
naidgtmares to chyba ten koń plonacy ... przynajmniej tak bylo w 4-ce