![]() |
|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2005-09-26 10:09:15 napisana przez ^MiB Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
~Darkena |
Drodzy Jaskiniowcy...
Życie znowu podkłada nam kłody pod nogi. Kilka wyjaśnień co do zaistniałej sytuacji:
Serwer bazy danych przeciążył maszynę. Admin odciął naszą część serwera. Nie wiadomo na jak długo Jaskinia będzie jeszcze poza naszym zasięgiem. Wystąpiło wiele trudności, w najbliższym czasie Jaskinia NAPEWNO nie będzie dostępna. Grupa Jaskiniowców jeszcze dzielnie walczy o to, by nasz drugi dom wrócił...
Najprawdopodobniej wymagane będzie przeniesienie dysku, podejmowane są już ku temu odpowiednie kroki.
Będzie ciężko, tak fatalnych wydarzeń nie było jeszcze w całej historii IJB: najpierw odcięcie Jaskinii na miesiąc, odejście hetmana, kłótnie, spory, walki o władzę...musimy być silni, to nasza jedyna nadzieja. Nie traćmy jej Jaskiniowcy, jeszcze nie wszystko stracone!
Irvin szuka miejsca na serwer, jeśli nie uda mu się będę się o to starać ja. Jeśli zaistniałaby ta druga możliwość potrzebni mi będą negocjatorzy.
Pamiętajcie: nadzieja umiera ostatnia!
|
||
^Acid_Dragon |
obecna sytuacja: admin nieszczególnie skory do rozmowy.
pat.
Teraz wszyscy będziemy wiedzieć praktycznie tyle samo: Rozmowa Enia z adminem:
g@rchem.chemd.amu.edu.pl (poznan)
14:51 -!- Irssi: Starting query in poznan with gavroche
14:51
|
||
~Mr.Pool... |
Pisałem do Ixiego aby porozmawiał z adminem odnośnie odzyskania całego sprzętu, jeśli ma ktoś telefon do Ixa niech do niego dzwoni bo pamiątki to spora część pieniążków które w wielkim trudzie były uzbierane. Nie możemy na to pozwolić aby nas bezkarnie okradano, czasy komuny, złodziejstwa i samowolki się skończył. Trzeba szybko reagować i działać zadzwonić do jOjO Ixa Grena, niech zadziałają i odzyskają ten sprzęt.
|
||
~Darkena |
Tyle wystarczy Lobo, jeśli znowóż za dużo osób się zwali to też niedobrze....ale najlepiej by było, gdyby na forum tym tylko ważne, znaczące posty się pojawiały, które w sprawie pomóc by mogły, coby śmietnika nie robić, więc prosiłabym o zostawienie dla siebie komentarzy, jak bardzo jest źle....
Sytuacja jest poważna...
|
||
~Enleth |
Jest lepiej. Irvin znalazł (i chwała mu za to!) coś, co na pewien czas starczy. Serwer stoi i się nudzi, więc chwilowo jest tylko do naszej dyspozycji. Prawdopodobnie w ciągu około miesiąca przestanie się nudzić, ale admin jest sensowny i można się z nim dogadać, a ja dopilnuję, żeby nasza obecność na jego serwerze mu nie przeszkadzała. Z pewnością zaś nie zostaniemy wywaleni statmtąd bez ostrzeżenia.
Niewykluczone, że dziś po południu przynajmniej część Jaskini będzie sprawna - problemem jest tylko przekierowanie domeny, więc proszę się rozglądać za czymś pod adresami jaskinia.net.pl i ijb.net.pl, z heroes.net.pl będzie gorzej bo ta jeszcze jest w NASKu. Ale i na to się coś poradzi.
Oczywiście, innych możliwości nadal szukajmy - obecna jest w Teksasie, co prawda łącze do nas dobre, ale warto by było mieć coś w kraju. I na własnym sprzęcie. Ale już się nic nie pali, nie trzeba nic na za chwilę. Czas na szukanie czegoś na przyszłość, bliską ale nie przesadnie.
Od razu dodam, że w końcu ruszy poczta.
|
||
~faramir-ijb |
Czesc tu Far. Ja sie kompletnie nie znam. Ale czy ten sprzet, co go trzeba odzyskac jest w Poznaniu? Jak tak, to tylko chcialem dac znac, ze od 1 wrzesnia jestem praktycznie codziennie w tym miescie (bede mieszkac) a i od 26 do 31 sierpnia moge tam zawitac pare razy.
W razie czego wiec sluze pomoca, jesli to wciaz aktualne.
Zdrowko, Far.
(mam tutuaj inny nick, bo cos nie moge sie zalogowac stad gdzie jestem na starym nicku)
|
||
~farm |
Czy ten Admin ma prawo zatrzymać ot tak sobie nasze sprzęty? Nie mamy na piśmie jakiejś umowy czy czegoś w tym rodzaju, dowodzącego, że ten i ten sprzet należy do nas?
Łaski nam nie robi oddając nam naszą własność, czy ja się mulę :szok2:?
farmiszcze
|
||
~Darkena |
Nic mu Farm nie zrobisz, zachciało mu się "podzięki" za to, że DARMOWO utrzymywał nam serwer. Nie wszystek sprzęt był nasz - tylko płyta, karta i kilka innych chyba rzeczy, reszta to jego prywatna maszyna.
|
||
~Irvin-ijb |
Dysk, sieciówka i 1gb ramu. Umowy nie było, bo jaskinia stała tam tylko dzięki "łasce" tamtego gościa (czyli średnio oficjalnie). Ja mam nadzieję że dzięki zabiegą kilku osób uda się sprzęt odzyskać...
|
||
~farm |
To niemiło.
3mam kciuki za owocność zabiegów tych kilku osób.
farmiszcze
|
||
~Misza_IJB |
Ja mam jedno małe pytanko:
Kto się z owym gościem dogadywał?
To chyba jasne, że Łon musi się teraz odgadywać, bo on zna najlepiej warunki na jakich była zawierana "umowa"...
|
||
~Mr.Pool... |
Nie ma się już co stresować bo sprawę udało się wyjaśnić. Cały sprzęt będzie do odbioru, zostało tylko ustalenie terminu i miejsca odbioru.
|
||
~Enleth |
Prawdopodobnie będę mieć sprzęt w ciągu kilku dni, na skutek czego zdecydowaliśmy się z MiBem poczekać z uruchamianiem serwisu do czasu aż będzie można go przywrócić w dokładnie taki stanie, w jakim był już tydzień po Konwencie. Głównie ze względu na H5 i Imperium.
Wyjątkiem będą te serwisy, które i tak się w tym czasie nie zmieniły - żeby później nie tracić na nie czasu.
Jeśli to możliwe, prosiłbym kogoś kto ma kontakt z Ra-Vem o zapytanie go, czy w HL i WoG coś w ogóle się zmieniło w tym czasie, czy też można przywrócić już teraz.
|
||
^Acid_Dragon |
as you wish:
Cytuję: "Mozna przywracac - jak najbardziej". :)
|
||
^DamianL |
Witam was po długiej przerwie jaka była spowodowana zarówno awarią Jaskini jak i moją chęcią odpoczynku od śledzenia forum (nowy komputer potrafi odciągnąć od innych zajęć ;))
Postanowiłem jednak powrócić i ponownie wziąć udział w życiu forum... jednak jak się okazało sprawa była poważniejsza niż przypuszczałem.
Całe szczęście, że wszystko jest już w porządku... pozostaje mi życzyć powodzenia i czekać na ponowny start... cóż... w świecie Heroesowym wiele się zmieniło i mamy teraz całą masę tematów do omówienia.
Pozdrawia was persona znana niegdyś jako Fuuzy
|
||
~DevilOkO |
Od poniedziałku zaczynam praktyke w jednej z większych firm komputerowych i internetowcy w Tarnowie, więc mogę dowiedzieć się o możliwość postawienia przez nich serwera dla nas.
Zdraviam DevilOko
|
||
~Enleth |
Zapytaj o łącze i miejsce na własny sprzęt - mam na oku coś, co by wydajnościowo wystarczyło na bardzo długo (jakby ktoś był ciekaw: SUN Ultra Enterprise 6000). Teraz to tylko kwestia tego, czy uda się z pewną związaną z tym rzeczą...
|
||
~DevilOkO |
Jeśli dobrze wyczytałem posiadamy wlasny dysk, pamieć i kartę sieciową, czy jescze coś jest? Jeszcze o jakies limity mam się dowiedzieć czy tylko ten transfer i miejsce.
Zdraviam DevilOkO
|
||
~Irvin-ijb |
Chodzi nam o miejsce pod własną maszynę - bo stwierdziliśmy że jakoś ją złożymy, tudziez kupimy (En, chyba nic nie pokręciłem?). Samego dysku itp. raczej nie przyjmą.
|
||
~DevilOkO |
Jaki w przybliżeniu będziemy generowac ruch, bo jest szansa, że będziemy mogli mieć to miejsce.
|