|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-04-12 10:02:08 napisana przez ^MiB Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
~Kaazam |
phpbb to standard. A czemu jaskinia ma być standardem? Ona żyje własnym życiem, a upodabnianie się do innych for jest bezsensu. Moim zdaniem forum to jest ok. A php bb można sobie wsadzić gdzieś. Chłopie wiesz ile tego jest?
|
||
Tajemniczy_Pedro |
Jakoś chłopie poprzednie forum na php nikomu nie przeszkadzało...
PS. Chyba są gdzie pliki z grafiką?
|
||
Vandergahast |
w KB w opisie artefaktów zamiast ATRCZA OCHORNY powinno być chyba tarcza ochrony?
|
||
^MiB |
@Kaazam, Tajemniczy_Pedro: spokojnie panowie.
Z forum jest większy problem niż się Wam wydaje. Otóż stare forum, to było PHPBB tylko z nazwy - zmiany w kodzie były naprawdę mocno zaawansowane. Pozatym teraz takie elementy jak grupy, mieszkańcy, PW, logowanie, rejestracja (in progres ;)) zostały wyciągnięte z systemu do osobnych działów (news na głównej). Dlatego teraz stawianie czystego PHPBB, a nie daj Mahadevo PHPBB modifited by Przemo, mija się z celem - dublowanie tabel, danych, pracy - nie, ja się na to nie piszę. Druga sprawa, to że aktualnie forum zajmuje się Enleth - a on ostatnio nie ma za wiele wolnego czasu.
Dlatego narazie lepiej zapomnieć o forum - przygotowywane jest rozwiązanie zastępcze, ale to trochę potrwa.
Zdravim
MiB
|
||
Tajemniczy_Pedro |
Ja to wiem szanowny diable :) Zapytałem jeno retorycznie, bo template było klimatyczne.
Co do błędów - nie wiem czy tylko mi, ale wyświetla się główna z przesunięciem, tzn. newsy są justowane na środek, a batony z banerem do lewej...
|
||
^Eru |
Wielkie dzieki za stawianie Jaskini na nogi, ale mam małe pytanko: chodzi o ten baner(czy jak to sie tam zwie) na głównej, obok 3it-a. Bo te dwie reklamy to mi tak srednio wygladaj :/ Chyba ze to jest własnie ta reklama, którą musimy miec zgodnie z rządaniem CH, ale dla mnie lepiej (chyba) wygladała by zwykła reklama samego CH. Po prostu takie coś średnio (imo) ma zwiazek z klimatem IJB
|
||
Vandergahast |
coś jest nie tak z sortowaniem mieszkańców, raz chodzi a raz nie, na pewno można odpalić je z pierwszej strony z tą listą bo raz mi się udało zmienić na sortowanie według imion, ale już z jakiejś innej strony nie. ale tylko raz się udało z tej pierwszej i tylko na imiona, nie chodziły miejscowości i reszta
|
||
sharky86 |
Mam nadzieje ze te moje uwagi nie zabrrzmią jak mądrowanie sie,poprostu powiem co mi sie nie podoba.
Najbardziej mnie w tej stronie zainteresował serwis o Heroes III, niestety stronka nie wygląda zbyt efektownie, link do krypty map nie działa, a sam chciałbym was wspomoc kilkoma wykonanymi przezeemnie mapami, ale nie mam jak skoro ten link nie działa. Moim zdaniem III czesc heroesow jest najlepsza i stronka o niej zasluguje na dopracowanie.Mam nadzieje ze toczą sie prace w kierunku ulepszenia tej strony, wiemy mieliscie problemy z hostowaniem waszej strony, oby wszystko wrociło do normy, zycze powodzeni w ulepszaniu strony
|
||
Tajemniczy_Pedro |
Link nie działa bo krypta nie działa. A map był ci u nas dostatek, ale i te chętnie przyjmiemy :)
PS. Krypta juz jest :)
PS2. Obrazek strony głownej Krypty warto by wypośrodkowac, a nie by układał się na górze ekranu...
|
||
mornay |
przydałaby sie poprawa w katalogu mieszkanców (wszystkich) a mianowicie wyszukiwarka bo latanie po tysiacach nazwisk jest nudne
|
||
~Gren |
Poniewaz zastępcze ognisko zostało zamknięte chciałem sie ogrzac przy prawdziym, ale wejść tam się mi nie udało. Cóż, zapewne nie prędko tam wrócę...
|
||
Tarnum_IJB |
http://jaskinia.celestialheavens.com/osada/
Wchodziłeś przez ten link?
|
||
Sevorn |
@Gren:
Z ogniskiem już wszystko w porządku. Rano były pewne problemu, ale Gnom sobie z nimi dosyć szybko poradził. Zapraszamy do korzystania o [url=http://jaskinia.celestialheavens.com/osada/]TU[/url]
@Mornay
~Mornay napisał/a:
> caly dzial might and magic jest do poprawy (np brak polskich liter, byki , dziwne znaczki) :szok2:
> to znaczy Crusaders
[Przeniesione z założonego tematu "Poprawki". Temat usunięty]
Proszę nie dublować tematów !
Co do polskich liter, skoro tak o nie walczysz może zaczniesz używać sam w swoich postach?
Pozdrawiam,
|
||
Tajemniczy_Pedro |
Taki komunikat wywaliło przed chwila przy próbie wejścia na ognisko:
Notice: Use of undefined constant DB_CHAT - assumed 'DB_CHAT' in /home/celestia/public_html/jaskinia/osada/classes/class.chat.php on line 133
Warning: pg_query(): Query failed: ERROR: relation "db_chat" does not exist in /home/celestia/public_html/jaskinia/jb_core/include/class.sql.php on line 77
SELECT id FROM DB_CHAT WHERE usernick = 'Pedro'
|
||
Crazy_IJB |
Prawdopodobnie błąd zlokalizowany i poprawiony, jeśli nadal by coś takiego się pojawiało, daj znać.
|
||
^MiB |
Dawno tu nie zaglądałem, więc trochę tych problemów jest, ale do rzeczy:
@Eru: jeden banner musimy mieć, ze względu na konto na 3it.pl, drugi, ze względu na konto na CH - ani jeden, ani drugi usunięte być nie może. Jak znajdę chwilę (a to nie prędko nastąpi), to jakoś poprawię kolorystykę tego Google`owego bannerka (a może ktoś się tym chce zająć?)
@Tajemniczy_Pedro: wyśrodkowanie w pionie to nie taka prosta sprawa i niech jest, jak jest.
@sharky86: nad H3 trwają prace - poszukaj po forum, to wsio będziesz wiedział. Krypta od jakiegoś czasu działa - mapki można podesłać.
@mornay: mając do wyboru napisanie wyszukiwarki, bez której da się przeżyć, a napisanie np.: rejestracji, wybieram to drugie.
A co do działu CoMM - w zasadzie jest to kwestia poprostu poprawienia tych "kilku" liter - chętny?
@Vandergahast & others: poprawa listy mieszkańców in progress ;)
Zdravim
MiB
|
||
^Morgraf |
W Osadzie brakuje przewijania do kolejnych stron z opowiadaniami.
Nie ma opowiadania Mirabelki „Cienie z przeszłości”, znaczy nazwa jest ale link jest pusty.
|
||
^.Wiedzminka |
AFAIK, Mirabellka nie wyraziła zgody na publikację jej opowiadań. No ale czemu jest link?
|
||
Crazy_IJB |
@Hexe
Racja. I takoż też opowiadania Śliffki zostały ukryte - są niewidoczne dla wszystkich. Zapomniałem zrobić to wcześniej, a powinienem, zgodnie ze Śliffki życzeniem.
|
||
^Eru |
@MiB mnie w zasadzie chodziło o baner google bo do 3ita i innych normalnych banerów sie już przyzwyczaiłem, chodziło mi jednyni czy nie mógłbybyc tam jakiś takie coś normalnego... zresztą niewazne
i jeszcze jedna taka tyci-tycia, nic nie znacząca sprawa: na heroes.net.pl jak i na jaskinia.ch.com na dole są prawa autorskie razem z latami... i na heroes.net.pl jest jako rok końcowy 2005, a na ch 2004(dość dziwne, jako że ch jest nowsze...). Czy przypadkiem nie powinno byc 2006?
|