Logo  
Historia TFJ
Tymczasowe Forum Jaskini Behemota działało od sierpnia 2005 roku do czerwca 2006 roku, jako zastępcze forum podczas problemów hostingowych Jaskini.

Wróć do Jaskini Behemota

Witaj na Tymczasowym Forum Jaskini Behemota!
Tymczasowe forum Jaskini » Heroes V - Marmurowa Wyrocznia » Spolszczenie nowych zamków

Ostatnia wiadomość w wątku: 2005-12-12 16:21:37 napisana przez ^val-gaav
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 41 wiadomości na 3 stronach [ <<< 1 2 3 >>> ]
~Haav
1. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-09-24 23:15:40
Nie homodriada tylko hamadriada. Z "Sylvan" będzie problem.
^Kirkegaaard
2. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-09-24 23:37:08
Khem... "High Elf" to na Boga nie elf wysoki, tylko wyższy. To oznaczenie stopnia hierarchii ;)
^Sefirot
3. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-09-25 09:22:23
Oh, dobra, ja tam się za bardzo na fantasy itp. nie znam :zmiesz5: Wybaczcie :smiech1: Tak naprawdę mnie za bardzo nie obchodzi, bo i tak Cdprojekt (chyba tak, nie?) wymyśli swoje nazwy dla jednostek. Dobrze, że nie ma Nagi, bo byśmy musieli "Przerazami" grać w Akademii. PS: Sylvan to chyba przymiotnik, a nazwą miasta powinien być rzeczownik. Ciekawe, co wymyślą... PS2: Mój super (:D) translator tłumaczy "Sylvan" na po prostu "Leśny" :D. Pozdrawiam
^Nicolai
4. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-09-25 16:00:38
A więc: http://img143.imageshack.us/img143/8853/academyconceptarts1iv6cp.jpg (Jednostki z Academy) Sporządziłem parodyczne spolszczenie owych jednostek: 1. Gizmo-Gizmo w Korzuchu 2. Drukarka-Piekarnik 3. Alibaba-Wielki Wezyr 4. Nic nie mam, bo jednostka dobrze wygląda 5. Dżin-Dżin w Wielkiej Czapie (skrót: 8)) 6. LOLshassa-Rakasza 7. Tytan-Tytan w Lateksowym Wdzianku To by było na tyle!
~...Zgrywus...
5. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-09-25 22:49:51
Jestem za :] ale poza tytanem, podoba mi sie w sumie ale jakby go nazwac X-men a po ulepszeniu X-men 2 to w sumie niewielka różnica by była :] a tez całkiem finezyjna nazwa
^Nicolai
6. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-09-25 22:54:18
~...Zgrywus... napisał/a: > Jestem za :] ale poza tytanem, podoba mi sie w > sumie ale jakby go nazwac X-men a po ulepszeniu > X-men 2 Może: X-men --- X-men-2000 Vat* * żeby było śmieszniej.
^Nicolai
7. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-09-25 23:00:18
A Dungeon w wersji parodycznej: 1. Skaut*-Hitman 2. Miriam-Mega Miriam 3. Minotaur z Kagancem-Minotaur na smyczy 4. Jeżdziec traszki-Cowboy na Gekonie 5. Hydra bez 1 głowy-Wybrakowa Hydra( brak 1 głowy) 6. Klon z lvl 2-Szturmowiec Klon 7. Smok z Elfimi Uszami- To samo co poprzednio tylko, że większy(on, nie uszy!) * dosłowne tłumaczenie :smiech1: , amerykański odpowiednik Harcerza/Zucha!
^Sieciech2
8. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-10-30 10:36:26
a
^Nicolai
9. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-11-08 18:57:59
Academy - Magiczna Uczelnia: 1. Gremlin - Gremlini Muszkieter 2. Maszkaron - Maszkaroni Strażnik 3. Mag - Czarownik 4. Żeliwny Golem - Stalowy Golem 5. Djinn - Monarcha Djinnów 6. Raksza Radża - Raksza Maharadża 7. Tytan - Władca Burz Sylvan - Leśny Bastion 1. Nimfa Leśna - Driada 2. Mistrz Mieczy - Tancerz Wojny 3. Łowca - Mistrz Polowań 4. Druid - Druidycki Mistrz 5. Jednorożec - Srebrny Jednorożec 6. Drzewiec - Pasterz Lasu 7. Zielony Smok - Szmaragdowy Smok
~lokio21
10. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-10 09:24:17
Spolszczenie akademii* stwory gremlin > mistrz gemlinów gargulec > gargulcostwór kamienny golem > żelazny golem mag > arcymag dżin > wielki dżin ????? > ??????** tytan > władca chmur *Academy to po polsku akademia.:P **Nie wiem co to.
~lokio21
11. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-10 09:27:18
Och!Połknęłem literę r.
^haku
12. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-10 15:35:42
co do dungeon to mysle ze assassina mozna nazwać asasynem ... co prawda bardziej by to pasowało do akademi zwazywszy na arabski charakter zamku, ale spolszczenie moze - asasyn moze byc :pff6:
^Nicolai
13. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-11 00:12:49
Drogi Lokio21 wiem, że Academy po polsku brzmi Akademia, ale Akademia nie oddaje jej magiczny charakter. Chyba, że... teraz (to nie hipoteza) Akademia jest miastem bezbożnym i uważa, że świat trzeba zrozumiec i [b]pojąc[/b] więc może.. Teraz spolszczonko: Gargulcostwór brzmi trochę dziwnie i poza tym lepiej by było Maszkaron. Nie kamiennego golema jest żelazny i stalowy. To co nie wiesz co to jest to jest Raksza. To by było na tyle. Teraz moja kolej: Academy- Czarodziejski Bastion 1. Gremlin- Gremliński Warsztatnik 2. Maszkaron - Marmurowy Maszkaron 3. Mosiężny Golem - Stalowy Golem 4. Mag - Mędrzec Magii 5. Djinn - Monarcha Djinnów 6. Raksza - Raksza Maharadża 7. Tytan - Gromowładca Koniec!
~lokio21
14. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-11 14:22:15
Ech!Oto spolszczenie budowli. 1.Workshop-Warsztat 2.Parapet-Przedpiersie 3.Foundry-Odlewnia 4.Ivory Tower-Wieża z kości słoniowej 5.Altar of Wishes-Ołtarz życzeń 6.Golden Pavillion-Złoty pawilon 7.Cloud Castle-Zamek w chmurach Oto inne budoele. City Hall-Urząd miasta Blacksmith-Kowal Mage Guild-Gildia magów Marketplace-Pchli targ Shipyard-Stocznia Fortifications-Fortyfikacje Moat-Fosa Sky ship-Okręt podniebny *koniec*
^Nicolai
15. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-11 20:33:26
Drogi Lokio21 skąd masz listę budowli? Czy możesz mi podac link do nich lub je tutaj wypisac? Proszę o szybką odpowiedź.
Tarnum_IJB
16. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-12 11:02:13
Tylko mi się wydaje czy te budowle to najnormalniejszy w świecie Tower z H3?
^val-gaav
17. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-12 11:16:47
Raczej napewno to budowle z h3 ... Golden pawilon= generator nag .. w h5 nag nie ma . Na screenach nie widać też żadnego "skyship" Co więcej żadna oficjalna lista nazw budynków academy nie została opublikowana. Co do Lokia (Krzysia) to czy można jakoś banować po IP na tym forum ?
Tarnum_IJB
18. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-12 14:04:50
No właśnież tak myślałem... Co do Krzysia, neostrada ze zmiennym IP jest tu chyba największym problemem...
~lokio21
19. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-12 14:07:00
Te nazwy były w Age of heroes. [url]http://www.heroesofmightandmagic.com/heroes5/heroesofmightandmagic5v.shtml[/url] Tłumaczyłem na e-dict.pl(słownik do angielskiego).:)
^Nicolai
20. RE: Spolszczenie nowych zamków
2005-12-12 16:10:20
Dzięki Lokio! Teraz ja trochę spolszcze: Academy: Workshop- Warsztat Parapet- Balustrada Foundry- Odlewnia Ivory Tower- Wieża z Kości Słoniowej Altar of Wishes- Ołtarz Pragnień Golden Pavilion- Pawilon Złota Cloud Castle- Podniebny Pałac Moat- Fosa Skyship- Niebiańska Galera Dungeon: Den of Thieves- Banicka Melina Blood Fury Dwelling- Domostwo Furii Labyrinth- Labirynt Dark Champion Dwelling- Domostwo Mrocznych Championów Swamp- Mokradło Shadow Matriarch Dwelling- Bractwo Cienia Dragon Cave- Smocza Grota Battle Academy- Uniwersytet Bitew Haven: Fields- Gospodarstwo Archer's Tower- Wieża Strzelnicza Barracks- Koszary Griffin Bastion- Gryfia Twierdza Monastery- Klasztor Training Grounds- Plac Treningowy Portal of Glory- Portal Chwały Stables- Stajnia Fortifications- Umocnienia Angelic Idol- Anielskie bożyszcze Inferno: Crucible- Tygiel Demon Dwelling- Kryjówka Demonów Kennels- Psiarnia Succubus Dwelling- Klasztor Sukkub Burnt Wood- Spalona Puszcza Pit Lord Dwelling- Wrota Ognia Forsaken Palace- Ogniowy Pałac Necropolis: Cursed Temple- Przeklęta Świątynia Slaughter House- Miejsce Masakry Haunted Mansion- Nawiedzony Dwór Vampire Dwelling- Wampirzy Pałac Mausoleum- Mauzoleum Wraith Dwelling- Spichleż Dusz Bone Dragon Dwelling- Smocza Kostnica Lighthouse- Światłodom Fortifications- Umocnienia Soul Prison- Więzienie Dusz Sylvan: Treehouse- Domek na Drzewie Dancer Dwelling- Domostwo Tańca Hunter's Tavern- Karczma Myśliwska Stonehenge- Kromlech Glade- Polana Treant Dwelling- Bór Drzewców Dragon Cliffs- Klify Smoków