|
Ostatnia wiadomość w wątku: 2006-04-04 18:24:05 napisana przez ~Aras_Sandro Pokaż ostatnią wiadomość |
|
|||
~Gren |
Kwas ma absolutnie (ehhhh) rację.
Urok tego procesu polega na tym, że wskaźniki nic nie mówią, oprócz tego, czy sie wogifikacja hirołsów skończyła. Po prostu trzeba czekać i nikt jeszcze nie odkrył, dlaczego na dwóch niby takich samych kompach (czytaj z tym samym systemem, ale innymi prockami czy czymś takim) proces ten trwa dłużej lub krócej. Z mego doświadczenia wynika, że mniej boli, gdy przemiana na woga odbywa się, gdy hirołsy są w wersji jak najbardziej zbliżonej do finalnej, to znaczy - instalowanej od razu do wersji końcowej, a nie np. od 1.0, a potem paczowanej do kolejnych. U mnie po instalacji złotej edycji H3 i potem WOG wszystko gra, nawet sie nie wiesza...
|
||
Krewal14 |
Bardzo bym was prosił o podanie mi adresu na którym mógłbym znależć spolszczenie do woga. Uwierzcie mi granie po angilesku nie jest taką frajdą jak w naszym pięknym polskim języku:rad2:A i zkąd mógłbym pobrać te najnowsze uaktualnienia.
|
||
~Avonu_de_Odihs |
A zajrzyj na poprzednią stronę tego tematu...
|
||
~roobertus |
Witam . Ja mam taki problem- ciekawostkę.po zainatalowaniu ulepszeń dwa scenariusze z RoE nie chcą sie zWogifikować .Pokazuje informacje error script ERM -jednostaka zostaje pominieta . Co ciekawe inne scenariusze WoGifukuja się bez zarzutu . wczęsniej przed aktualizacją te scenariusze się także wogifikowały .Czy Ktoś się oreientuje w czem problem??
|
||
araga |
w jaki sposób sie upgrade'uje jednostki do 8 poziomu ?? prosze o pomoce.Jednostki musza zdobyc odpowiednia ilosc doswiadczenia, czy trzeba jakas opcje zaznaczyc w opcjach.Mozna produkowac jednostki 8 poziomu w zamku czy trzeba je jakos ulepszac w odpowiednim budynku.Pozdrawiam i prosze o odpowiedz.
|
||
^Acid_Dragon |
@roobertus - byłoby to istotnie bardzo dziwne, że wręcz mało prawdopodobne, ale postaram się zweryfikować ten problem. Przyznam, że podczas testów 'Nowych Ulepszeń' kwestia wogifikacji kampanii RoE-AB-SoD została pominięta kompletnie.
@araga - jeśli masz zainstalowane Nowe Ulepszenia i zwogifikujesz mapę, to najpierw musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na swój ratusz - tam znajdziesz dalsze instrukcje co do wybudowania nowego budynku. Jak już go wybudujesz i będziesz posiadał 'zwyczajnie' ulepszone siedlsiko potworów 7 poziomu, to po ich zrekrutowaniu, będziesz mógł w mieście ulepszać je do potworów 8 poziomu (klikając na ich portret i ulepszając w standardowy sposób).
Jeśli NIE masz zainstalowanych nowych ulepszeń, to możesz jeszcze spróbować kombinacji opcji 'universal creature upgrades' oraz 'extended creature upgrades'.
|
||
araga |
3.58f mam zainstalowane...ale skad moge wziasc te nowe ulepszenia ??
[b]Posty złączone - Tarnum[/b]
Wielkie dzieki Acid_Dragon.Znalazlem to co chcialem na stronce kwasowej groty,ktora sie chyba zajmujesz.w kazdym razie wielkie dzieki i pozdro
|
||
~roobertus |
greyhawk napisał/a:
> to nazwa najnowszej części Woga wraz z
> nieoficjalnymi rozszezeniami.Chciałbym poznać
> Wasze opinie na jego temat,jakie opcje się Wam
> najbardziej podobają,jakie zmiany,jak
> wogifikujecie plansze.Zachcam do dyskusji w
> ramach czekania na neewsy o 5tce:D
|
||
~roobertus |
^Acid_Dragon napisał/a:
> @roobertus - byłoby to istotnie bardzo dziwne, że
> wręcz mało prawdopodobne, ale postaram się
> zweryfikować ten problem. Przyznam, że podczas
> testów 'Nowych Ulepszeń' kwestia wogifikacji
> kampanii RoE-AB-SoD została pominięta kompletnie.
witam spróbuję uściślić :
błąd dotyczy następujących scenariuszy:
"Wojna planowana" i "w poszukiwaniu graala"
przed wogifikacją pojawia sie następujacy komunikat:
ERM SYNTAX ERROR
line 2012
"!!UN:U"-Can't find more objects"
po czym następuje pseudowogifikacja z adnotacją scrypt ma zła składnie jednostka zostaje pominieta .
efektem tego jest to iz w brakjest budynków Wogowych a są jednostki 8-poziomowe.
Próbowałem trochę w opcjach woG to mapa po częsci wogifikuje się przy zaznaczeniu ocji "Każde miasto ma Graala "
>
> @araga - jeśli masz zainstalowane Nowe Ulepszenia
> i zwogifikujesz mapę, to najpierw musisz kliknąć
> prawym przyciskiem myszy na swój ratusz - tam
> znajdziesz dalsze instrukcje co do wybudowania
> nowego budynku. Jak już go wybudujesz i będziesz
> posiadał 'zwyczajnie' ulepszone siedlsiko
> potworów 7 poziomu, to po ich zrekrutowaniu,
> będziesz mógł w mieście ulepszać je do potworów 8
> poziomu (klikając na ich portret i ulepszając w
> standardowy sposób).
>
> Jeśli NIE masz zainstalowanych nowych ulepszeń,
> to możesz jeszcze spróbować kombinacji opcji
> 'universal creature upgrades' oraz 'extended
> creature upgrades'.
|
||
~Xardas33 |
mam pewien problem bo gdy skopiowałem ten plik z nowymi ulepszeniami do katalogu update (te co można wybudować w zamku specjalny budynek który pozwala ulepszać niektóre jednostki 2 raz np halabardnika w nomada) to gdy skopiowałem to i włączam grę w menu Wogifikacji nie ma w dolnym lewym rogu tego aby to zastosowac to ulepszenie ani w grze to nie chodzi nie wiem o co chodzi bo język zmieniłem itd. jeśli ktoś wie czemu mi to nie chodzi niech mi powie z góry dzięki
|
||
Tajemniczy_Pedro |
Samo skopiowanie to jeszcze nic,musisz uruchomić plik H3wUpd.exe
|
||
~shady1989 |
ma ktoś działającego linka do woga 3.58f albo poślijcie plik instalacyjny na shady1989@wp.pl
|
||
TrangOul |
[url=http://www.fileplanet.com/dl.aspx?/strategyplanet/homm/wog/allinon1.zip]http://www.fileplanet.com/dl.aspx?/strategyplanet/homm/wog/allinon1.zip[/url]
Trzeba założyć darmowe konto.
|
||
~darksamurai |
Witam! Otóż mam pewien problem: kiedy uruchamiam WOGa(zainstalowałem już wszystko, instalacja przebiegła bez problemu), widzę komunikat o następującej treści: "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono mss32.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.". Tak więc zainstalowałem jeszcze raz wszystko, jednak nie przynosi to żadnych efektów. Czy jest na to jakaś rada? Z góry dziękuję.
|
||
Tarnum_IJB |
Zgoogluj ten plik i wrzuć go do katalogu z grą.
|
||
~darksamurai |
Ściągnąłem tego mss32.dll i oto, jaki komunikat uzyskałem po uruchomieniu gry: "Nie znaleziono punktu wejścia procedury _AlL_set_sample_volume@8 w bibliotece mss32.dll." Co zrobić?
|
||
^avatar |
~darksamurai napisał/a:
> Witam! Otóż mam pewien problem: kiedy uruchamiam
> WOGa(zainstalowałem już wszystko, instalacja
> przebiegła bez problemu), widzę komunikat o
> następującej treści: "Uruchomienie tej aplikacji
> nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono
> mss32.dll.
Zwykle tak się dzieje jak się źle zainstalowało coś innego: a to oryginale Heroes3: SoD, ale directX, albo kto wie co jeszcze...
|
||
^avatar |
~darksamurai napisał/a:
> Witam! Otóż mam pewien problem: kiedy uruchamiam
> WOGa(zainstalowałem już wszystko, instalacja
> przebiegła bez problemu), widzę komunikat o
> następującej treści: "Uruchomienie tej aplikacji
> nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono
> mss32.dll.
Zwykle tak się dzieje jak się źle zainstalowało coś innego: a to oryginale Heroes3: SoD, ale directX, albo kto wie co jeszcze...
|
||
~darksamurai |
^avatar, ten problem zażegnany, teraz mam inny - looknij kilka postów wyżej. Zna ktoś rozwiązanie tegoż problemu?
|
||
~Kilgor |
Nie wiem jak to jest, że mam procka 1Ghz (windows 98) i nie mam żadnych problemów, wszystko działa bez zarzutu (no może poza kampaniami WoG ale to dla nich typowe). Nie mam żadnych komplikacji między spolszczeniem a nowymi ulepszeniami itp. Jak ktoś ma problemy z instalacja jakiegos patha, to polecam załączonych z pathami plików "czytaj to". :diab2:
|